Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 27. 8. 2012.

| Hronika

Udario komunalnog policajca u grudi

Autor:M. S. i A. S.Izvor:Južne vesti
sukob
Ilustracija

Na Tvrđavskoj pijaci zbio se incident u subotu, 25. avgusta oko 6,45 sati između trgovca robom na veliko i komunalnog policajca koji je pritom zadobio jak udarac u grudi.

U Komunalnoj policiji demantuju da je policajac pretučen, već da je samo zadobio lake telesne povrede. Ističu da se to zbilo u nedavno pokrenutoj akciji iskorenjavanja vanpijačne prodaje u Ulici Đuke Dinić gde se incident dogodio.

- Komunalni inspektor je tražio od trgovca isprave na šta je ovaj uzvratio psovkama. Potom je prišao komunalni policajac i takođe zatražio ličnu kartu. Prodavac je nakon toga udario laktom policajca u grudi i pokušao da se udalji s lica mesta. Policajac je pokušao da ga zaustavi, ali su ostali prodavci stali u odbranu svog kolege tako da se negde oko Banovine završila nemila scena kada je stigla interventna iz Policijske uprave i privela prodavca - rečeno je Južnim vestima u Komunalnoj policiji.

Povodom ovog nemilog događaja oglasila se i Sindikalna organizacija Skupštine grada Niša koja najoštrije osuđuje fizički napad na svoje kolege.

- Pozivamo sugrađane koji svesno ne poštuju red i zakon da svoje nezadovljstvo ne iskaljuju na našim kolegama zaduženim za čuvanje našeg grada, već da to nezadovoljstvo usmere na sistematsko rešavanje svog problema. Fizičke i verbalne napade na naše kolege, na izvršavanju poslovnih obaveza i zadataka, zaposleni u organima, upravama i službama Grada Niša tumačiće kao napade na svakog od nas pojedinačno i kao napad na ceo kolektiv i instituciju u kojoj radimo i koju predstavljamo - stoji u saopštenju.

Sindikat od rukovodioca zahteva promene u organizaciji rada inspekcija i Komunalne policije na terenu. Zahtevaju da im posao učine bezbednim i da ih maksimalno zaštite.

Sindikalci ističu da se obim i dinamika poslova inspekcija i Komunalne policije mora svesti na normalnu meru, prema broju zaposlenih, a ne prema drugim, kako stoji u saopštenju, nerealnim kriteruijumima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pero peric

    19:27 // 15. 9. 2012.

    Zna se sta je trebala da bude glavna "zanimacija" komunalne policije. Svakako ne teranje nelegalnih prodavaca, vec nesto mnogo vece. A to veće, voleo bih da vidim da to rade, pa kada ih izrešeta neki "biznismen" ili "privatni preduzetnik" ili "investitor", da li će i tada smeti da se pojavi prava policija da ga pokupi? Sumnjam. Policija postoji samo za poštene ljude i sitne lopove, a oni "pravi" uvek izbegnu lice prade, jer tu pravdu sami stvaraju za svoje potrebe.

    • pera

      10:29 // 4. 10. 2012.

      Emoj Pero junacino, taj koji potegne pistolj na komunalne policajce je jos veca junacina od tebe. Ako nisi znao komunalna policija ne nosi vatreno oruzje a trebala bi zbog takvih kao ti koji bi da RESETAJU a ne kapiraju da bi i oni mogli da budu izresetani. Prema tome PERO ne trubi po mnogo da ne dobijes potrubi.

  • Mozak operacije

    10:52 // 28. 8. 2012.

    Ulaz u Niš nam je ruglo grada! Neka srede to malo, aman više! Inače, policajac mu je tražio isprave što je sasvim OK, a to što ga je prodavac udario, pa makar bile i lakše telesne povrede, za to treba da odgovara!

  • dzoni

    00:05 // 28. 8. 2012.

    kakvi su ti kom.policajci napaljeni,postoji seljak i selac,e to su selci,ja ih pozvao u dvoristu nase zgrade pre nekoliko meseci pukla je sahta i da daju nekom nalog da popravi to,on meni nabusito ,daj licnu kartu ,vase ime,a ja njemu ej decko ne izigravaj majmuna,a on meni gospodine pripaz...mrs bre iz mog dvorista ,selci,prava policija je mnogo finija od njih,gde ce ti ljudi da zarade koji dinar ako ne prodaju nesto,nema se posla ljudi,ne treba to tako, nisu resili mnogo bitnije stvari

    • Milan

      12:11 // 28. 8. 2012.

      Cekaj, ti njega nazivas majmunom a tvrdis da je on selac? A znas li onaj njegosev stih:"Sve se čovjek bruka sa čovjekom, gleda majmun sebe u zrcalo ..."

    • dzoni

      19:59 // 28. 8. 2012.

      da nije gooogla mnogi ne bi znali taj stih..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: