Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 25. 4. 2011.

| Hronika

Ugašen požar u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – U požaru koji je noćas oko 2 sata izbio u Radničkom naselju izgorela je stambena zgrada sa devet stanova.

Srećna je okolnost da sem jedne osobe, koja je povređena prilikom skoka sa trećeg sprata, ali je van životne opasnosit, nema stradalih.

U gašenju požara učestvovala su 22 pripadnika sektora MUP-a za vanredne situacije, koji su korisitli četiri vatrogasno-spasilačka vozila. Njima su pomagali i vatrogasci iz Niša, koji su imali tri vozila, bila je uključena i jedinica kompanije Zdravlje-Actavis.

Iz potpuno izgorele stambene zgrade, koja ima tri sprata, evakuisano je stotinu stanara.

Vatrogasci su o izbijanju požara informisani u 2,22 minuta, a vatrena stihija je lokalizovana u 4 časa i 25 minuta.

Pored gotovo u potpunosti izgorelih devet stanova, odnosno sva tri sprata zgrade, pretila je opasnost da i susedna zgrada ovog naselja budu zahvaćene požarom, zbog čega je i iz nje evakuisano devet porodica.

Izgorela stambena zgrada, sagrađena od azbesnih pločica, koje sadrže drvene opiljke, podignuta je šesdesetih godina prošlog veka i tu su uglavnom živele porodice skromnog imovnog stanja.

Jedna od stanarka zgrade, Gordana Dičić, kaže da je imale dovoljno prisebnosti da uzme unuka i istrči iz stana u kome je izgorelo kompletno pokućstvo, a sve podorice su noć povele pod vedrim nebom posmatrajući kako im gori stan.

Nezvanično smo doznali da je najverovantije uzrok požara dotrajala instalacija, a jedna osoba je zadržana zbog sumnji da je iz njegovog stana najpre izbio požar.


Grad gradi novu zgradu

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić dao je danas nalog da se za sve stanare obezbedi privremeni smeštaj, a stanarinu će plaćati lokalna samouprava.

- Bukvalno od sutra počinje procedura gradnje nove stambene zgrade za sve stanare izgorele stambene zgrade, ali i susedne koja nije uslovna za stanovanje – kaže Kocić.

Gradonačelnik je u toku dana posetio Gorana Perovića, koji je smešten u leskovčaku Opštu bolnicu gde se oporavlja posle povrede koju je zadobio kada je skočio sa drugog sprate zgrade koja je već bila u plamenu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • B

    17:24 // 25. 4. 2011.

    @ ne mogu da verujem

    Kao sto vec pise zgrada je sagradjene 60tih godina, kada je takav vid gradnje bio sasvim normalan i van granica tadasnje SFRJ. Kolko ja znam ova zgrada i jos jedna ista takva pored nje odavno su bile predvidjene za rusenje. Nisam siguran, a redakcija neka ispita, da li su stanari bili normalno useljeni u zgrade ili su se tu bespravno nalazili sa tendencijom "precutne legalizacije".
    Sve u svemu strasno je to sto se dogodilo i zao mi je ljudi koji su ostali bez krova nad glavom. Sreca je samo ta sto nema ljudskih zrtava.

    P.S. Inace, podsecanja radi, na istom mestu 1986 ili 1988 godine izgorele su 2,3 takve zgrade. Do temelja.

  • ne mogu da verujem

    14:02 // 25. 4. 2011.

    Ovo [to se desio ovaj pozar je svakako tragedija, ali ne mogu da verujem sta sam procitao u tekstu: zgrada je bila izgradjena od azbestnih plocica!!!!!! Alo bre, ljudi, azbest izaziva rak i izuzetno je otrovan, i kad se jednom udahnu azbestne cestice maltene ih je nemoguce izbaciti iz organizma. Azbest se u civilizovanim zemljama ne koristi za gradjevinu upravo zbog toga sto je otrovan.

    Znaci stanari te zgrade su odlicni kandidati da u kasnijoj zivotnoj dobi dobiju rak.....jadna deca koja su tu zivela, mozda sad ne osecaju posledice, ali svakako su zatrovana.....

    U zatvor sa projektantom tog objekta!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: