Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 14. 4. 2022.

| Hronika

Uhapšen Nišlija koji je lažnim ugovorima o radu dobijao pomoć države

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
hapšenje
Uhapšen 57-godišnjak; Foto: flickr Keith Allison

Zbog sumnje da je tokom 2020. i 2021. godine, kao ovlašćeno lice jedne građevinske radnje, sačinio lažne ugovore o radu za više osoba u kojima je naveo da su njegovi radnici i na osnovu toga dobio više puta novčanu pomoć koju je država davala preduzetnicima uhapšen je 57-godišnji Nišlija. Iz policije saoptavaju da je oštetio budžet za 662.000 dinara.

Policija je po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu uhapsila S. I. koji se tereti da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i falsifikovanje službene isprave.

On je, kako se sumnja, od avgusta 2020. do aprila 2021. godine, kao ovlašćeno lice jedne građevinske radnje, sačinio lažne ugovore o radu za više osoba u kojima je naveo da su njegovi radnici. Potom je na osnovu ovih ugovora, kako se sumnja, više puta aplicirao za novčanu pomoć koju je država davala preduzetnicima u sklopu mera podrške privredi i građanima, a novac mu je bio i odobren - piše u saopštenju.

Uplaćeni novac sa namenskog računa je, kako se sumnja, prebacivao na račun svojih prijatelja koji su ga podizali i davali mu. Osumnjičeni je na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 662.000 dinara.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CROSO

    09:12 // 15. 4. 2022.

    Kakao laznim, pa valjda je morao da ih prijavi preko CROSO, a da li ce da rade to je druga prica, pa i u EPS ih ima ko kusijeh pasa,vecina ne dolazi na posao. E ako im nije uplacivao poreze i doprinoae to je drugo delo, a ti zaposleni morali su da potpisu te ugovore o radu,oni su pomagaci

  • dusan

    07:41 // 15. 4. 2022.

    pomoć sa biroa , izedem ti pomoć,... mislite da ljudi ne bi radili da imaju posao ?

  • Dragan Petrovic

    23:12 // 14. 4. 2022.

    Jos veci uspeh,policije,u saradnji sa Europolom uhapsen u vili na Dedinju Darko Saric koji je bio u kucnom pritvoru...cestitke za Voolina...mada je to mozda maska za ovu besramnu izbornu kradju(po ko zna koji put)...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: