Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 2. 2. 2015.

| Hronika

Uhapšen Slavoljub Vlajković

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Slavoljub-Vlajkovic-SPS-2.jpg

Zbog sumnje da je pod spornim uslovima prodao lokal od 150 kvadrata u centru Niša, policija je uhapsila bivšeg direktora "Nišstana" i predsednika niškog SPS.

Kako je saopšteno iz MUP-a, pored Vlajkovića (61) je zbog sumnje da je pomagala, uhapšena i O. Ž. (56), službenica Nišstana.

Sumnja se da je S. V, u toku 2008. godine, u svojstvu bivšeg odgovornog lica javnog preduzeća "Nišstan", prodao poslovni prostor, površine 150 metara kvadratnih, u strogom centru Niša, a po znatno nižoj tržišnoj ceni, akcionarskom društvu ''Jugotehnika'' Niš. Na taj način, preduzeće ''Nišstan'', oštećeno je za iznos od oko 210 hiljada evra - saopštio je MUP.

Pored toga, Vlajković je osumnjičen da je dodatno oštetio javno preduzeće jer je kupac lokala uplatio 70.000 evra manje, a da je Vlajković to "dozvolio".

U saopštenju se navodi da je O. Ž. u saradnji sa Vlajkovićem, bez znanja Upravnog odbora "Nišstana", lažno svedočila na sudu i omogućila da "Jugotehna" postane vlasnik lokala iako nije isplaćen pun iznos cene. 

Ukupna šteta koju su osumnjičeni navodno prouzrokovali je procenjena na 283.000 evra, a kako nezvanično saznajemo sporni lokal se nalazi na Trgu kralja Aleksandra.

Vlajkoviću i O. Ž. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.


Iza rešetaka i otac i sin

Hapšenje Slavoljuba Vlajkovića je usledilo nepunih nedelju dana nakon što je njegov sin Predrag uhapšen zbog navodne umešanosti u korupciju u Jugoistoku, gde je bio šef kabineta direktora Igora Novakovića, koji je takođe uhapšen.

Ovim hapšenjima niški SPS je praktično privremeno ostao bez dvojice najviših funkcionera.

Slavoljub Vlajković je predsednik Gradskog odbora, a Igor Novaković šef odborničke grupe u Skupštini Grada i predsednik Okružnog odbora te stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    12:33 // 3. 2. 2015.

    Ne branim ih jer mi nisu uopste simpaticni,ali mislim da je ovo organizovana hajka.Verovatno su muljali,ali svi to rade.Sta je sa SNS diplomcima,sa tenderom za prevoz u Nisu,sa koncertom Bregovica???

  • CICERON zaplanjsky

    12:03 // 3. 2. 2015.

    Naše,detinje igre, nas dece u jednom Zaplanjskom selu godine 1950 i neke kada smo svi imali od 4 do 7 godina, i kada smo igrali igre lopova i žandarma daleko su bile ozbiljnije od ovakvih "hapšenja"

  • CICERON zaplanjsky

    11:57 // 3. 2. 2015.

    1996.g na mom biračkom mestu u naselju N.Tesla počivši bata Bane je u 20 00 uzeo džak na leđa sa glasačkim listićima i odneo svom nalogodavcu koji i danas vlada ovim gradom.Ej,Srbijo, oj nišlili lije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: