Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 26. 1. 2022.

| Hronika

Uhapšen bivši direktor JKP "Imovina" iz Lebana, osumnjičen da je oštetio preduzeće za preko 6 miliona

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
hapšenje
Hapšenja u Lebanu i Leskovcu; foto: flickr Keith Allison

Zbog toga što je bez sprovedenog tendera Javno komunalno preduzeće Imovina iz Lebana dalo posao dvema leskovačkim firmama i isplatila im preko 6 miliona dinara iako poslove nisu izveli, policija je uhapsila bivšeg v.d. direktora tog preduzeća Novicu Stojkovića. Takođe, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšena su i odgovorna lica tih preduzeća.

65-godišnji Stojković je samo kratko bio na čelu tog lebanskog javnog preduzeća, od sredine septembra do kraja novembra 2020. godine, ali kako saopštavaju iz MUP-a, sumnjiči se da je u tom periodu zaključio dva sporna ugovora i na taj način oštetio preduzeće za 6.123.528 dinara.

Od februara prošle godine, Stojković je na čelu drugog javnog preduzeća u toj opštini, Komunalca.

Njemu se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se 41-godišnji N. I, vlasnik preduzetničke radnje Ilić Tit 018 i 32-godišnji Ž. M, vlasnik preduzetnilke radnje Žig Kolar sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Kako se sumnja, N. S. bivše odgovorno lice JKP Imovina Lebane je u septembru 2020. godine u ime JKP Imovina zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke pa je preduzetničkoj radnji Ilić Tit 018 na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni - saopštavaju iz MUP-a.

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo. U ime JKP Imovina iz Lebana zaključio je ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem Žig Kolar, bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, saopštavaju iz MUP-a, toj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun 3.533.528 dinara.

Vlasnici preduzetničkih radnji su novac zadržali za sebe, a radovi nisu izvedeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Inače, od februara prošle godine JKP Imovina Lebane je u likvidaciji.

disklejmer

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • toskajac

    21:15 // 27. 1. 2022.

    Preduzece imovina nikada nije nista prihodovalo. Sustina ove price je odakle pare ovom preduzecu.
    Dali je imenovanje direktora JP Komunalac Lebane kostalo preko sest miliona dinara. Koliko onda kosta mesto poverenika SNS.
    Ko nezna ovo je Vuciceva Srbija.

  • Ricardo

    18:06 // 26. 1. 2022.

    Dogovoriće se sa tužiocem da uplati u humanitarne svrhe 100000 dinara i nastavlja dalje.

    • mrki

      21:18 // 27. 1. 2022.

      Ovaj, Lebane ce biti zrtva. Tako sr radi u celoj Srbiji. Ali Lebane na jugu Srbije, varosica bez stanovnika. Ko to jos gleda.

  • Sinovac

    18:02 // 26. 1. 2022.

    To isto javno preduzeće je likvidirano posle 3 meseca i više ne postoji...Svi zaposleni su ostali na ulici. A prema podacima iz likvidacionog izveštaja, plate su im bile solidne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: