Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 19. 2. 2021.

| Hronika

Uhapšen jedan od načelnika Vojne bolnice zbog pregleda bez uputa

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vojna bolnica
Uhapšen lekar i jedan od pacijenata koji je dolazio na preglede; foto: J. C. M.

Zbog toga što je civilne pacijente pregledavao bez uputa i bez naplaćivanja pregleda, niška policija uhapsila je G. D, načelnika Internog odeljenja Vojne bolnice. Pored njega uhapšen je i, saopštilo je Više tužilaštvo u Nišu, jedan pacijent kojeg je ovaj lekar pregledavao, a koji mu je obećao novac u zamenu za besplatne preglede za sebe i druge pacijente koje je dovodio.

Lekar Vojne bolnice G. D. je, saopštava Tužilaštvo, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civila bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske jednog pacijenta i drugih pacijenata koje je ta osoba, takođe uhapšena, dovodila na preglede.

Okrivljeni N. N. ga je dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekivao da učini navedeno krivično delo - stoji u saopštenju.

Lekar Vojne bolnice se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, dok je N. N. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Hapšenja su izvršena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slaven Perovic

    23:52 // 24. 2. 2021.

    Sramota

  • Bilja

    10:50 // 24. 2. 2021.

    Kako vas nije sramota .Jedini doktor koji je pomagao ali stvarno pomagao ljudima koji je uvek bio tu da da savet da saslusa i pomogne i koji zna da radi.Sve sami kao neki lekari u toj vojnoj bolnici po ceo dan ispijaju kafe i motre kako unistiti postenog coveka.Licno sam njegov pacijent.Treba protestovati ospred vojne bolnice da se vidi koliko pacijenata ima i koliko je ljudima pomogao.

  • vox

    07:48 // 21. 2. 2021.

    Onda u KC bi im trebao autobus kada bi hapsili doktore korumpirane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: