Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 15. 1. 2024.

| Hronika

Uhapšen naprednjak i odbornik niške skupštine

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
jovkovic
Jovković (prvi sa leva) bio poverenik SNS-a u Medijani; foto: Fejbuk strana SNS Medijana Niš

Jedan od dvojice uhapšenih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj kao odgovorna lica u niškoj Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i fiktivnim ugovorom za projekat oštetili budžet Vranja za oko 2 miliona dinara, jeste odbornik Skupštine Grada Niš i funkcioner Srpske napredne stranke Srđan Jovković, saznaju Južne vesti.

Screenshot 2024-01-15 at 15.30.47 Na sajtu Akademije i drugim dokumentim Jovković je naveden kao predsednik; foto: printscreenMUP je saopštio juče da su uhapšeni S. J. (1971) iz Niša, bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i V. P. (1980) iz Niške Banje, odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća "Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu.

Screenshot 2024-01-15 at 15.23.56 Jovković na spisku odbornika; foto: printscreen/skupstinanisa.rsKako se navodi u odgovoru Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu upućenom Južnim vestima, uhapšeni S. J. je trenutno predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija. To je, prema nezvaničnim potvrdama, ai prema svim javno dostupnim podacima Srđan Jovković, inače aktuelni odbornik SNS-a u niškoj Skupštini. Jovković je bivši većnik u Gradskoj opštini Medijana, a bio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Medijani.

Iz Posebnog odeljenja VJT-a navode da S. J. još uvek nije saslušan, ali da će biti saslušan tokom današnjeg dana.

Da li će i kakve posledice u stranci snositi Jovković upitali smo Draganu Sotirovski, koja je jedna od vodećih funkcionera ove stranke u Nišu i aktuelna gradonačelnica. Do objavljivanja teksta njen odgovor na pitanje upućeno SMS-om, niti odgovor na telefonski poziv, nismo dobili.

Predsednik niške Skupštine i naprednjak Boban Džunić kaže da je prvi put od novinarke Južnih vesti čuo da je Jovković uhapšen, ali da ne može da komentariše to kao funkcioner stranke jer je samo njen član. Ističe i da je važno poštovati pretpostavku nevinosti i da se odborniku ne može oduzeti mandat dok nije pravosnažno osuđen.

Podsetimo, u saopštenju MUP-a stoji da se S. J. sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“ kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:21 // 16. 1. 2024.

    Kad izadje iz bajboka( ako vec nije) bice jos veca faca medju svojim sektasima ! Tek ce biti stancovanja diploma !

  • Misa Mitic

    16:55 // 16. 1. 2024.

    Mislim da mu se treba oduzeti mandat i ako postoje dokazi da se osudi na visegodisnju robiju. Placamo ga mi gradjani a on jos da krade od nas koji jedva prezivljavamo. Sramota

  • Mika 1

    15:05 // 16. 1. 2024.

    Drugo ako su ovi polupismeni iz načina pisanja ti si nepismen. To nije visokoškolskih ustanova već škola strukovnih studija za opismenjavanje naprednih stručnjaka. Ne. moraš ni da listaš, platiš i zablistaš, tipa Iljadarka. A drugo uhapsili ga nasumice i sad će običan član Džunić da pokaže svoje advokatske sposobnosti. Koga farbate, svi pošteni dok se ne dokaže a pare nestadoše u magli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: