Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 9. 6. 2021.

| Hronika

Uhapšen otac koji je na školskom igralištu u Doljevcu pretukao sina

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
doljevac
Izvukao je svog sina iz mase maturanata koji su slavili u dvorištu; foto: printscreen Youtube

Snimak koji kruži društvenim mrežama, a na kome se vidi kako muškarac iz mase učenika koji su u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu izvlači jednog đaka i počinje da ga šutira, dobio je epilog u niškoj policiji i tužilaštvu gde su potvrdili da je otac koji je tukao svog sina uhapšen. On će, kako kažu u tužilaštvu, tokom dana biti saslušan i nakon toga će dežurni sudija odlučiti hoće li ostati u pritvoru ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Doljevcu Goran Ilić kaže da je odmah po saznanju da se desio incident lično obavestio sve nadležne institucije, od policije, školske uprave do Centra za socijalni rad.

Istog dana nakon incidenta dete je saslušano u prisustvu psihologa iz Centra za socijalni rad, održali smo sastanak tima za bezbednost gde je odlučeno da se odradi individualni plan zaštite deteta u saradnji sa Centrom – rekao je direktor Ilić.

Pojašnjava da se incident desio nakon nastave na školskom igralištu, kada se deo maturanata samoorganizovao i slavio kraj školske godine.

Kada su nastavnici čuli muziku i galamu otišli su da vide šta se dešava, niko nije očekivao da će se desiti takav incident. Pojavio se otac učenika koji je 7 razred i umešao se sa maturantima, izvukao je dečaka i počeo da ga udara i šutira – ističe direktor.

Da je o ovom nesvakidašnjem incidentu obaveštena je i Školska uprava u Nišu, potvrđuje načelnik Dragan Gejo koji kaže da je sve prosleđeno ministarstvu.

Odmah smo obavešteni o ovom događaju, a mi smo dalje obavestili nadležno ministarstvo. Na žalost, ovakve događaje niko ne može da predvidi. Možda su škola i razredni starešina mogli da primete da li to dete trpi nasilje i ranije, ali su to finese koje ćemo videti nadalje šta i kako – prokomentarisao je Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

U niškom tužilaštvu su potvrdili da je odmah nakon ovog čina nasilja obaveštena policija i dežurni tužilac, koji je i naložio da se otac uhapsi.

Dežurni tužilac je obavešten i naložio je prikupljanje obaveštenja od svih aktera ovog događaja, pribavljen je video zapis i osumnjičenom je određeno zadržavanje zbog uznemirenja javnosti i kako ne bi uticao na svedoke. On će tokom dana biti saslušan – kažu u niškom Osnovnom tužilaštvu.

Direktor Centra za socijalni rad u Doljevcu Saša Grozdanović nije mogao da komentariše slučaj koji je u toku, ali je potvrdio da ga je policija obavestila o incidentu i da je socijalni radnik Centra uzeo izjave aktera i dalje je postupak u toku, te da će određene odluke naknadno biti donete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Panta

    08:07 // 11. 6. 2021.

    Mene cale ovako bio zato sto sam hteo da ga sprecim da zakolje svinju. Volim zivotinje, meso ne jedem, moze da se zivi od biljaka, plus sto nije bilo ni u redu da to radi u sred grada, gledaju i deca iz ulice. Niko me nije zastitio, svi se smejali. Da je bilo moblinih, verovatno bi i snimili.

    • Jereban

      00:46 // 12. 6. 2021.

      Ovo ne znaci da je uredu. To sto je tvoj otac uradio tebi... je jako lose.

  • Ex Machina

    11:24 // 10. 6. 2021.

    'Možda su škola i razredni starešina mogli da primete da li to dete trpi nasilje i ranije, ali su to finese koje ćemo videti nadalje šta i kako' - Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu

    Sve dok načelnici školskih uprava (i ostatak "stručnog" kadra u školstvu) nasilje smatraju "finesom", ovakve scene nam ne ginu. U jednoj bije (ne)otac, u dugoj (ne)prijatelji iz klupe, u trećoj...

  • penzionerka

    05:21 // 10. 6. 2021.

    Ej, covece, ti nisi normalan! Zakasnio si sa vaspitanjem, a ako si svih ovih godina tako vaspitavao svoje dete - onda si za zatvor. Sta li bi uradio tudjem detetu, kada ovako radis svome?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: