Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 8. 7. 2019.

| Hronika

Uhapšena doktorka iz "Toponice" je i SNS odbornica u niškoj Skupštini

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
mirjana
Osumnjičena predstavlja građane u niškoj Skupštini; foto: V. K.

Zbog sumnje da je primala mito, kažu izvori Južnih vesti, privedena je doktorka iz Gornje Toponice Mirjana Miladinović, koja je inače odbornica u niškoj Skupštini ispred Srpske napredne stranke (SNS). Dok direktor “Toponice” tvrdi da o ovom slučaju nije obavešten, Miladinovićeva kaže da se uopšte i ne radi o njoj. U SNS ne negiraju da je reč o njihovoj odbornici i navode da je pokretanje istrage protiv Miladinovićeve dokaz da država procesuira ljude bez obzira na stranačku pripadnost i funkciju.

Ranije danas MUP je saopštio je da je zbog sumnje da je tražila i primila 3.500 evra kako bi “pomogla” odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, uhapšena 63-godišnja M. M. doktorka Specijalističke bolnice “Gornja Toponica” kraj Niša.

Iz više nezvaničnih izvora, novinari Južnih vesti su saznali da se radi o neuropsihijatru i članici SNS Mirjani Miladinović koja u niškom parlementu kao odbornica predstavlja građane.

Miladinovićeva te tvrdnje negira. Tvrdi da je u svojstvu svedoka saslušavana još pre nekoliko meseci i da se to odnosi na proces protiv nekog njenog kolege. Na novinarsko pitanje o privođenju, ostala je zbunjena.

Ja privođena? Pa ja sam na poslu ceo dan… Ja pacijente lečim… Niko nije priveden, to su davane neke izjave, priveden je bio doktor što je bio kriv. Mi smo (ranije ove godine) davali izjave i više ne - tvrdi Miladinovićeva.

mirjana Mirjanino godište se poklapa sa godištem osumnjičeneMiladinovićeva je novinarima rekla i da se godište osumnjičene iz saopštenja Tužilaštva ne poklapa sa njenim. Dok je osumnjičena, prema informacijama iz Tužilaštva 1956. godište, Miladinovićeva tvrdi da je ona rođena godinu dana ranije. Međutim, lični podaci sa izborne liste iz 2016. je demantuju i pokazuju da se njeno godište poklapa sa godištem osumnjičene.

Direktor Specijalističke bolnice “Gornje Toponice” Milan Stanojković kaže da još nije upoznat sa slučajem i da nema informacije kom lekaru su stavljene lisice na ruke.

Ja zvanično ništa ne znam. Niko me nije obavestio ni o čemu. Samo sam video tu vest koja je napisana… Ako je to tako kako piše u toj vesti to nema veze sa radom u instituciji, ima veze sa radom pojedinca - ističe Stanojković.

Dodaje i da će osumnjičena snositi eventualne sankcije u zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi, ali samo one koje su definisane Zakonom o radu.


Dragana Sotirovski: Država radi svoj posao

sns Sotirovski kaže da sumnjičenje Miladinovićeve nema veze sa strankom; printskrin: Facebook/SNSNačelnica Nišavskog upravnog okruga i funkcionerka SNS Dragana Sotirovski kaže da to što je privedena Miladinovićeva samo pokazuje da pravosuđe dobro funkcioniše. Dodaje i da smatra da čak i ukoliko bi se dokazala Mirjanina krivica, da to nema nikakve veze sa strankom, već da je to njen lični čin kao lekar.

Država mora da radi svoj posao. Sudovi, tužilaštva… bez obzira na to ko kojoj stranci pripada i ko je na kojoj poziciji. Ako je uradila to za šta je sumnjiče, ne verujem da se pozivala na stranku. Ako je to i učinila, onda je to učinila kao lekar, nema veze uopšte sa strankom i kome pripada - ističe Sotirovski.

Podsetimo, zbog toga što je, kako pišu iz policije, tražila i primila 3.500 evra kako bi “pomogla” odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, uhapšena je 63-godišnja doktorka Specijalističke bolnice “Gornja Toponica” kraj Niša. Lisice su stavljene na ruke i dvojici muškaraca koji su dali i posredovali u davanju mita, a podneta je krivična prijava protiv jednog veštaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dom ucenika

    00:14 // 7. 12. 2019.

    Verovatno u nedostatku informacija od strane onih koji su bili duzni da ih daju, u javnosti se nije culo da je zapravo doktorka novac uzela od bivse direktorke Doma, Sandre P. koja je poznata po uzasnim aferama i na kraju hapsenju zbog onog mita u dragstoru. Ona ih je sve nasamarila...

  • Aleksandar Mitic

    19:48 // 27. 9. 2019.

    Pricaju neistinu o doktorici. Kada sam otisao prvi put kod nje, bio sam na ivici nervnog sloma. U situaciji u kojoj covek moze da digne ruku na sebe i druge. Ona me je izvukla iz dna blata. Kakav novac, cemu vi pricate ljudi. C c c neverovatno

  • penzioner

    08:23 // 10. 7. 2019.

    Zabraniti svim lekarima clanstvo u bilo koju partiju! Medicina nije delatnost za bavljenje politikom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: