Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 6. 3. 2017.

| Hronika

Uhapšena građevinska inspektorka, optužena za korupciju

Autor:P. B.Izvor:Južne vesti
Divlja gradnja
Korupcija kako god da se okrene; Foto: Arhiva JV / P. Blagojević

Zbog toga što je navodno izdala potvrde da je izgradnja određenih objekata u niškom naselju Jagodin-mala otpočela, kako bi vlasnici mogli da uđu u proces legalizacije, a da zapravo na tom placu nije bilo ničega, uhapšena je građevinska inspektorka. Iza rešetaka je sa njom i vlasnik u međuvremenu izgrađenog objekta.

Kako je saopšteno iz Osnovnog javnog tužilaštva, februara 2015. godine, u vreme kada je inspektorka sačinila takozvane popisne liste objekti nisu postojali, niti su bili započeti. To su, kažu u Tužilaštvu, utvrdili i građevinski inspektori koji su nekoliko meseci kasnije tamo zatekli radnike koji uveliko grade bez građevinske dozvole, pa su i zatvorili gradilište.

Na osnovu pojedinačnih popisnih lista koja je sačinila osumnjičena, vlasnik parcele, a kasnije i zakupac posloovnog prostora na toj adresi, dobili su mogućnost da najpre od Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša dobiju potvrdu da je u toku postupak ozakonjenja bespravno izgrađenih objekta iako objekti u tom tenutku nisu bili ni započeti - saopšteno je iz Tužilaštva.

U saopštenju se navodi i da su na osnovu takve potvrde ekipe niškog Vodovoda priključili tokom maja 2017. povezali i vodu i kanalizaciju tim objektima.

Iz tužilaštva navode da se protiv iste inspektorke još vodi krivični postupak još iz 2009. godine, kada je optužena za da je umešana u korupciju tokom navodne rekonstrukcije lokala u Tvrđavi.

Optužena je da je sačinila zapisnike sa neistinitom sadržinom kojima je potvrdila da su zakupci poslovnih prostorija u Tvrđavi izveli radove koji uopšte nisu bili izvedeni, a na osnovu kojih je bio produžen period zakupa za lokale i smanjena cena zakupa za 50% po lokalu - kažu u Tužilaštvu.

Inspektorki i vlasniku objekta, kako kažu u Tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će biti zatraženo i produženje pritvora kako ne bi uticali na svedoke, izmenili ili falsifikovali dokaze.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mm

    12:40 // 9. 3. 2017.

    Klasicno predizborno ispiranje mozga narodu na Jugu Srbije. Pokazivanje kako lokalna vlast radi svoj posao.U Fotelja je u pitanju.A u ime toga daj da lincujemo one koje se i malo bune, da se ne bune vise, a mi da dodjemo do cilja.A sta sa onim drugom predmetima, kada se psuju stranake od strane inspektora kada ne može da ih ubedi u bezakonje, staro deset godina.Nista.Dobro dosli u zemlju dembeliju

  • S.z.

    11:18 // 7. 3. 2017.

    Kako da legalno gradis kad do pre desetak godina nisu ni imali urbanisticke planove za centar grada a kamoli okolinu. Naprave zatim planove kao u komunizmu "siroki trgovi cvetni bulevari" po kojima ne mozes da dobijes dozvolu jer su uslovi NEREALNI i onda kao i u svemu dodjemo do toga da se svako snalazi kako zna i ume pa tako neko preko veze sredi uslove (dozvolu) a neki grade na svoju ruku.

  • Pedja

    19:55 // 6. 3. 2017.

    Pohapseni su jos mnogi u ovome gradu u proteklih pet godina, a danas su mnogi na slobodi a nijedan nije osudjen, jos jedno predizborno hapsenje, na kraju ce da budu oslobodjeni a gradjani imaju da im placaju odstete kao i mnogima do sad.

    • Bata Petrović

      08:26 // 7. 3. 2017.

      G. Peđo, vlast se trudi da i građanima dodeli odgovarajuću ulogu. Dabome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: