Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 13. 8. 2019.

| Hronika

Uhapšena nakon pokušaja da avionom prenese 75 zlatnika Franca Jozefa

Autor:Lj. J.Izvor:Južne vesti
Torbica puna dukata
75 neprijavljenih dukata; foto: Uprava carina

Zbog pokušaja da iz Srbije u Beč odnese 75 neprijavljenih dukata sa likom austrijskog cara Franca Jozefa na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu uhapšena je 61-godišnja putnica iz okoline Jagodine. Iz Uprave carina kažu da je vrednost ovih zlatnika oko 9.000 evra.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz Republike Srbije, kažu u Upravi carina, kada su zlatnici otkriveni u ručnom prtljagu putnice koja je trebalo da se ukrca na let za Beč.

U njenom ručnom prtljagu otkrivene su dve platnene torbice pune dukata sa likom austrijskog cara Franca Jozefa. Tu se nalazilo ukupno 75 dukata, čija se vrednost procenjuje na oko 9.000 evra - kažu u Upravi carina.

Neprijavljeni zlatnici u platnenim torbicama foto: Uprava carina

Dukati su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, dodaju iz Uprave, pošto je reč o putnici koja ima privremeni boravak u Beču.

Zlatnik Franc Jozef spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji. Pošto je prilično prepoznatljiv, u najvećem delu Evrope lako se može prodati i pretvoriti u novac - navode iz Uprave.

Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bre

    19:33 // 13. 8. 2019.

    Hoće li neko da napiše zašto bi hapsili zbog ovako nečega? Zar nije limit 10000€. Zašto bi prijavljivala bilo šta do te vrednosti?

    • Dragan Vidojević

      23:46 // 25. 1. 2022.

      Jeste...10.000e u novcu a ne u robi.

  • Simbad Moreplovac

    12:50 // 13. 8. 2019.

    A po cemu zakon stiti svoje gradjane il koga vec stiti ako srpski gasterbajter radi u Nemackoj i ima recimooo 82000 eura ustedjevinu i ponese ih sa sobom nazad u Srbiju kolima, da kupi stan i zivi od tih para, a na granici mu carinik uzme 72000 jer ih nije prijavio... Pritom i da ih prijavi uzeli bi ih opet? Kome da dokazuje poreklo? Na koji nacin i ZASTO BRE?

  • LudiMilojko

    11:37 // 13. 8. 2019.

    Nasledis od babe,prababe ili kog roda nesto.Nesmes da izneses van drzave ili prodas nesto.Nemozete novac da iznosite treba Velikom Vodji i njegovoj bandi.Kako smete da imate nesto morate da ostanete u iscepanim gacama i praznih ruku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: