Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:18, 17. 1. 2012.

| Hronika

Uhapšena zbog prevare turista

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti, Press
hera-turisticka-agencija-prevara

Leskovačka policija uhapsila je vlasnicu Turističke agencije "Hera team" Draganu Damjanović (31) zbog sumnje da je prevarila 25 građana.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, događaj je u vezi sa problemima koje je velika grupa turista iz Niša i Leskovca imala sa već plaćenim putovanjem u Istanbul za doček 2012. godine.

Jedna od prevarenih putnica, koja se tada obratila Južnim vestima, kaže da je od početka sve izgledalo kao prevara. Prema njenoj priči putnici su dve noći za redom u Nišu čekali da krenu put Turske. 

Prve večeri, govori naša sagovornica, putnici su proveli na parkingu kod teniskih terena na nišavskom keju proveli veći deo večeri čekajući autobus koji se, kako im je rečeno, povario kod Aleksinca.

Sutradan ih je, oko 18 sati, u Nišu dočekao kombi. 

- A onda je krenula nova tura čekanja. Neobavešteni vodič nas je obavestio da se čeka vlasnica agencije Gaga da donese neke papire i novac vozačima mini busa „Lasta“, koji su dobili nalog da bez novca ne kreću na put, i koji su u čitavoj toj zbrci ispali više nego korektni. Nakon još par sati čekanja i više informacija da Gaga stiže za 10, pa za 15, pa za još 10 minuta, nas nekoliko je uzelo stvari, razmenilo telefone sa nekoliko ljudi iz grupe i otišlo kući. U komunikaciji sa ostatkom grupe saznali smo da su oko 23 sati vozači dobili instrukcije svog direktora da ostatak grupe vrate u Leskovac i da od puta nema ništa - kaže naša sagovornica.

U tekstu koji je Press objavio nekoliko dana kasnije, Dragana Damjanović je objasnila da je ona samo prodavala aranžman beogradske agencije "Prestiž" i da je ona učinila sve kako bi turisti otputovali u Tursku. Ali, da je zakazao organizator putovanja.

- Novac koji sam uzela od turista uplatila sam „Prestižu", koji je i organizator putovanja, ali oni nisu ispunili svoju obavezu. Za sedam, osam dana pokušaću da skupim novac da vratim turistima po dvesta evra, koliko su platili aranžman - izjavila je Damjanović za Press.

Suvlasnik agencije "Prestiž" Ana Tomašković, izjavila je tada da Damnjanovićeva nije isplatila aranžman u celini.

- Ona je prodala to putovanje kao da je ona organizator. Obećala je da će nam proslediti novac, ali je stalno pomerala rok i na kraju nije isplatila kompletnu sumu. Na vreme smo je obavestili da je aranžman otkazan, prijavili je turističkoj inspekciji, a protiv nje ćemo podneti i tužbu - kaže Tomaškovićeva.

Putnici su slučaj prijavili inspekciji, a Damjanović je osumnjičena da je putnike prevarila za 307.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milenko

    15:13 // 22. 1. 2012.

    G-djice ili g-djo Petrovic,vi bi ste pod hitno morali da posetite ocnog lekara...u komentarima na sajtu Press-a kao ime za "sporni" komentar stoji "Milija Ristic" a ne Miroslav kako vi tvrdite,tako da ste veoma pozurili sa osudjivanjem...

  • Marija Petrovic

    16:47 // 18. 1. 2012.

    Gospodine Risticu,

    Pa Vi ste cudo!U Pressu komentarisete 09.01.2012. da nikada niste culi za agenciju Hera,i branite je,a sada tvrdite da ste putovali preko nje u Lefkadu i da ste prezadovoljni.Po Vasoj nepismenosti zakljucili smo da ste Vi zaista isti gospodin koji je komentarisao i u Pressu.Ako zelite da odbranite prevaranta Gagu bolje bi Vam bilo da skupite par hiljada eura i da vratite narodu.I jos jednom Vas molim da uplatite casove srpskog jezika.

  • Miroslav Ristic

    13:39 // 18. 1. 2012.

    Citam i ne verujem!!! Putovao sam preko navedene agencije za Lefkadu,dobio vise nego ugovorenog i prezadovoljan sam,kako prijamom tako i uslugom.Licno sam kod imenovane gospodjice uplatio aranzman sa jos sest druga.Bila je ljubazna i uz sve to potrudila da nam obezbedi karte,kontakte kao i mape destinacije koju smo uplatili.Ja smatram da se sve ovo desava samo onima koji previse veruju drugima!!!! Ko je stariji jaje ili kokos niko jos doznao nije,ko je u ovoj prici ispravan saznace se onda kada budu objavljeni dokumenti i saopstenja nadleznih organa.Novinama ne verujem bas mnogo,a sto je jos komicnije,doticnu gospodjicu sam iste veceri po objavljivanju vesti da je uhapsena video u grackom kaficu sa drustvom.Prosto mi sve ovo lici na igranku!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: