Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 9. 4. 2013.

| Hronika

Uhapšeni bivši direktori Tigra

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
tigar-pirot.jpg

U zajedničkoj akciji Tužilaštva i pirotske policije privedeni su bivši generalni direktori Tigra AD Jelena Petković i Dragan Nikolić, kao i izvršni direktor Milivoje Nikolić.

Prema podacima Višeg javnog tužilaštva u Pirotu osumnjičeni se terete da su u periodu od 2008. do 2012. godine pribavili, sebi i pojedinim rukovodiocima Tigra AD i rukovodiocima zavisnih preduzeća AD Tigra, imovinsku korist u iznosu od oko 277.000.000 dinara.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva navodi se da su osumnjičeni "bez odluke i saglasnosti Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Skupštine akcionara, radi uvećanja zarada za sebe i ostale rukovodioce potpisivali anekse ugovora o radu radi isplate dodatka uz osnovnu zaradu, navodno u cilju ostvarivanja postavljenih godišnjih personalnih ciljeva, suprotno Zakonu i internim aktima akcionarskog društva, pri čemu je neto iznose i obračun dodatne zarade svakog meseca određivao generalni direktor bez pribavljanja rezultata rada zaposlenih".

- Na ovaj način Tigar AD je oštećen za iznos od 395.000.000 dinara u brutu. U navedenom vremenskom periodu kompanija je imala poslovni gubitak koji je u bilansima pokrivan ostalim prihodima radi prikazivanja navodnog poslovnog dobitka za svaku od godina - stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pirotu koje potpisuje viši javni tužilac Snežana Stamenković.

Istražni sudija Višeg suda u Pirotu je osumnjičenima, nakon njihovog saslušanja, odredio pritvor do 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kameleoni

    13:42 // 11. 4. 2013.

    Za Selakovica informacija da u Pirotu na trzistu rada ima 40 nezaposljenih dipl. pravnika koji decenijama cekaju posao,a korumpirane sudije iz "zutog"rezima i dalje vrsljaju,a red je da se rokiraju.Vlast se promeni,a oni se aklimatizuju i kao da nisu ti..

    • elem

      16:18 // 11. 4. 2013.

      Zuti,crveni,crni,koja je razlika???

    • Lud zbunjenog .

      20:21 // 11. 4. 2013.

      U pirotskoj palati pravde je opsti buckuris i kacamak,niti su covesni bivsi,a nista nisu bolji i ovija vraceni,ne mozes da izaberes 3 normalne i pravedne sudije,2 zene u VS(n.m i o.dj) i jedan u OS(n.k) ostalo nije nije ni za u cuturu,prljavo do zla boga.

  • Sarkazam

    14:37 // 10. 4. 2013.

    Ni jedan komentar...ima li Pirocanaca na ovom sajtu?

    • Lazi&Manipulacije

      20:53 // 11. 4. 2013.

      Nema,prekjuce bili zauzeti Miskovicem,juce Kosovom,danas farmom a sutra videcemo.

  • Vuciceva metla

    15:01 // 9. 4. 2013.

    U tom grmu lezi zec,a ne podmetanjima i laznim svedocenjem,politickim porogonom protiv bivseg direktora HK"Progres"i saradnika,gde su laznim izvestajem makedonca unistili firmu i zapoceta gradilista koja bi uposljavala na 1000 radnika,a oni rasprodali imovinu i podelili po pirotu,vranju,vlasotincu,zemunu.

    • kolev,georgijev-ski.....mihaljcic.

      06:05 // 11. 4. 2013.

      Dolaze i oni na red,i lazna svedocenja,a i oni koji su to prihvatili da bi opravdali torturu;prevejani kriminalci lazno svedoce,a izvestaji vestaka i argumenti iz katastra i namernog teranja firme u stecaj uz prebacaj imovine sa izigravanjem poverilaca i drzave se odbacuju.U jednu ruku mac,a u drugu korpa za plen.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: