Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 5. 5. 2020.

| Hronika

Uhapšena dva volontera u Medijani zbog pronevere, Kocić kaže da nisu radnici Opštine

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
namirnice volonteri
Dvojica volontera prisvojili pakete za socijalno ugrožene građane, predsednik kaže da nisu zaposleni u Medijani; ilustracija; foto: GO Medijana

Niška policija uhapsila je dvojicu volontera Opštine Medijana za koje se sumnja da su prisvajali pakete sa robom koja je namenjena socijalno ugroženim građanima. Predsednik niške Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da osumnjičeni volonteri nisu zaposleni u ovoj opštini, već se jedan od njih nedavno prijavio da volontira, a drugi mu je verovatno u tome pomagao.

Najveća niška opština ima i najviše paketa namenjenih socijalno ugroženim građanima i najviše volontera koji pomažu da oni stignu do njih. Ipak, dvojica volontera u Medijani su osumnjičena da su umesto da ih odnesu na adrese Nišlija, zadržavali pakete za sebe.

U policiji kažu da su uhapšeni 26-godišnjak A. M. i 50-godišnji Z. S. u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Policija je uhapsila A. M. (1994) i Z. S. (1970) koji su, kako se sumnja, kao volonteri Gradske opštine Medijana u Nišu, prisvajali pakete sa robom namenjenom socijalno ugroženim licima, sa namerom da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist - navode u policiji.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

U opštinama volontiraju i zaposleni te lokalne samouprave, ali predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić tvrdi da dvojica uhapšenih nisu radnici, već građani koji su se prijavili da pomažu drugim volonterima u podeli paketa.

Dečko se 22. aprila prijavio kao volonter, sad pred kraj, do 4. maja i policija je došla i privela ih, sada su na zadržavanju. Prijavio se jedan, a ovaj drugi je verovatno sa njim radio, nije se zvanično prijavio kao volonter - kaže Kocić.

Kocić kaže da su oni sve mere preduzeli da se ovako nešto ne desi - svakog jutra izdaju dokument na kome piše ime i prezime volontera, broj lične karte i broj paketa koje zadužuje, sa imenom i prezimenom i adresom penzionera kojima treba da dostavi paket.

Šta je sad uradio taj čovek ja ne znam. Ali paketi nisu došli do naših penzionera, a nama su vraćane liste popunjene kao da jesu, verovatno je došlo do zloupotrebe. Policija ih je privela, zadržala, sad oni rade svoj posao - dodaje Kocić.

Kaže da je ovo bacilo senku na dosadašnji rad volontera koji imaju mnogo posla zbog velikog broja poziva tokom vanrednog stanja, a da se zloupotreba dogodila pred kraj vanrednog stanja, kada se dele paketi socijalno ugroženim stanovnicima Medijane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    18:25 // 6. 5. 2020.

    Kakvi bre inicijali, punoletni gradjani molim hoćemo puna imena i prezimena dotičnih.

  • snezana

    13:29 // 6. 5. 2020.

    jedan je bio volonter od 22 aprila a drugi je sa njim radio. Ko, kako i kada je primio tog drugog? Kako su se primali volonteri, po sistemu SNS? Ha,ha

  • Uzas

    12:38 // 6. 5. 2020.

    Taj Kocic kome se dala opstina nesvakidasnjim preletanjem i nije mogao da ponudi bolji odgovor od ovog koji je dao, ipak koliko je on jak napredni kadar pokazace izbori a molim juzne vesti da nam objave imena na sns listi za lokal, ima li ga Kocic negde?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: