Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 4. 3. 2021.

| Hronika

Uhapšeni inspektori i špediteri zbog falsifikovanja dokumenta za uvoz hrane

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
Policija FOTO Aleksandar Kostić
Lisice stavljene na ruke pet osoba; Ilustracija; foto: A. Kostić

Inspektor Ministarstva zdravlja, sanitarni inpektor, predstavnik jedne firme i dva špeditera uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane, saopštili su iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je ovih pet osoba uhapšeno u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ali se ne navodi iz kojih su oni gradova.

Uhapšeni su J. Š. (1963), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (1958) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnike jedne firme S. S. (1982) i špediter D.S. (1966), dok se osumnjičenom Z.S. (1964), takođe špediteru na teret stavlja falsifikovanje službene isprave - navode u policiji.

Kažu da se sumnja da su inspektori J.Š. i P.S. krajem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe, i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S. na šta ih je ona zajedno sa D.S. podstrekivala.

Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države. Sumnja se da je potom, skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S.S.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mars Jupiter

    19:02 // 7. 3. 2021.

    Ja se pitam ko kontrolise te inspektore. Oni sluzbene automobile koriste u privatne svrhe, nemaju nikakvu kontrolu gde provode vreme,dovoljno da se ubaci u automobile GPS i izvrsi kontrola. Ti ljudi se samo prijave na posao a onda ostatak radnog vremena provode kuci, onda se vrate i odjave. Ovo se odnosi na ljude u niskom ministarstvu /veterinarska inspekcija

  • Krle

    15:49 // 4. 3. 2021.

    Mora se skrenuti pažnja sa carinika kokeze, a ovi će biti žrtveni jarci.

  • Luka

    15:08 // 4. 3. 2021.

    Pa Nesa Voce promet u Vranju skladisti hranu na deponiji vise od 10 godina sto je zakonom zabranjeno jer u otpadu postoje kancerogene i teratogene materije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: