Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 19. 11. 2018.

| Hronika

Uhapšeni jer su "skidali" prokletstvo Vranjanki, pa je ucenjivali

Autor:I. M. Izvor:Južne vesti
policija
Ucenjivali Vranjanku da će otkriti poverljive informacije; ilustracija; foto: A. K.

Zbog toga što su dali oglas u časopisu da "skidaju" crnu magiju, na koji im se javila jedna Vranjanka i otkrila detalje iz svog života, a potom je ucenjivali da će izneti u javnost nešto što će škoditi njenoj porodici ukoliko im ne uplati novac, privedeni su žena i muškarac iz sela Obrovac kod Bačke Palanke. Oni su se nagodili sa tužilaštvom, te će kaznu odslužiti u kućnom pritvoru i platiti novčanu kaznu.

Kako navode u policiji, uhapšena N. A. je dala oglas, dok je osumnjičeni N. S. novac za "skidanje kletve" podizao u poštama na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Okrivljenima se stavlja na teret da su oštećnoj S. S. iz Vranja doveli u zabludu tako što su u novinama postavili oglas da pružaju pomoć ljudima da otklanjaju crnu magiju, da članovi njene porodice nose prokletstvo od dede i pradede, da joj predstoji teška sudbina i da moraju da urade nešto kako oštećenoj ne bi umrlo dete i da će oni otkloniti prokletstvo, čime su naveli oštećenu da u više navrata uplati okrivljenima putem post neta ukupan novčani iznos od 750.300 dinara – objašnjavaju u Tužilaštvu.

Inače, u Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da su u ceo slučaj upletene još dve osobe.

Krivičnom prijavom PU Vranje prijavljeni su N. M. i N. V. iz sela Obrovac zbog kriičnog dela ucena izvršenog na štetu S. S. iz Vranja. Nakon saslušanja osumnjičenih i oštećene utvrđeno je da se radi o krivičnom delu prevara pa je 15. novembra dostavljena dopuna krivične prijave protiv N. A. i N. S. iz sela Obrovac zbog krivičnog dela prevara – kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva.

U tužilaštvu je potvrđeno da je zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela sa svim okrivljenima i dogovorene krivične sankcije sa N. M, N.V i N.A. Oni će kaznu zatvora od po 6 meseci izdržavati u kućnom pritvoru, a obavezni su i da plate po 50.000 dinara. Okrivljeni N. S. biće u kućnom pritvoru godinu dana i moraće da plati novčanu kazna 50.000 dinara.

Svi okrivljeni su obavezani da oštećenoj iz Vranja solidarno naknade pričinjenu štetu u iznosu od 750.300 dinara u roku od 3 meseca po pravnosnažnosti presude.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: