Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 21. 3. 2018.

| Hronika

Uhapšeni niški lekari i oni koji su im davali mito

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
policija foto aleksandar kostic
Zasad nema detalja kojim su lekarima stavljene lisice; Ilustracija; foto: A.K.

Lekar Kliničkog centra uhapšen je zbog sumnje da je primio mito da bi operisao preko reda, a policija je stavila lisice na ruke još dvema osobama koje su stare 72 godine, obe sa inicijalima D. R. koje su mito davale. Kako je saopšteno iz MUP-a, u ovoj akciji uhapšen je i 69-godišnji muškarac zbog trgovine uticajem, a zbog istog slučaja je privedena i jedna doktorka Vojne bolnice.

Sumnja se da je lekar N. I. na Kliničkom centru krajem aprila prošle godine preko reda operisao osumnjičenu D. R, na zahtev doktorke Vojne bolnice S. P.

Za tu uslugu je kako se sumnja od S.P. zahtevala novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M.G, a on od osumnjičenih D.R. i D.R. - navodi se u saopštenju.

Dodaju da postoji sumnja da je lekar Kliničkog preuzeo 1.000 evra od svoje koleginice iz Vojne bolnice i to u službenim prostorijama Kliničkog centra.

Osumnjičeni S.P. i M.G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra – dodaju iz MUP-a.

Svim osumnjičenim određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Akcija je, kako navode u saopštenju, sprovedena u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a osumnjičeni su uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lela Milojković

    23:40 // 22. 3. 2018.

    To su lazi ... Dr koji se pominje operisao je moju cerku ...posvetio se maksimalno, nije nista trazio a uradio je strucno svoj posao.. dr posvecen svojim pacijentima i strucnjak... jedan u milion .... ako treba mogu da posvedocim da je posten...

  • ***

    18:27 // 22. 3. 2018.

    Ko je kriv sto se toliko ceka red?

  • Lekar

    15:40 // 22. 3. 2018.

    Nije da branim dr, ali svi vi koji bi da linčujete trenutno, shvatite da mnogi inače pošteni lekari bivaju naterani sistemom na takve stvari. Osnovna plata specijaliste iznosi oko 80 hilj, je li to novac sa kojim se moze izdrzavati porodica? Ako je lekar kojim slucajem i pošten,a ima ih, tu je gomila pratećeg osoblja koje je ili podmitljivo ili javaši.Problem treba resavati na visoj instanci.

    • Naissus

      18:47 // 22. 3. 2018.

      @Lekar
      "Osnovna plata specijaliste iznosi oko 80 hilj, je li to novac sa kojim se moze izdrzavati porodica?"

      Moja osnovna plata iznosi jedva 30.000 a radim 12 sati. I ipak mogu da izdrzavam porodicu. Nisam imao pojma koliki sam fenomen dok me ti nisi prosvetlio

    • Peki

      20:44 // 22. 3. 2018.

      Moja plata inzinjera telekomunikacija je 26 000 din, sta ja onda treba da radim?

    • Realno

      22:03 // 22. 3. 2018.

      Poštovani, ne napadam i ne želim da osporavam stručnost uhapšenog koji je hirurg u Kliničkom centru Niš, asistent na Medicinskom fakultetu u Nišu, kao i konsultant u više privatnih ordinacija. Svojim radom i obrazovanjem zaslužio je dve pristojne plate iz budžeta, kao i velike honorare u privatnim ordinacijama i niko ga ne osuđuje zbog toga. Takođe, činjenica je da njegova egzistencija nije bila

    • Cale

      01:41 // 23. 3. 2018.

      Kako li tek preživljavaju one porodice gde jedan radi u Juri ili Leoniju, to se dobro zapitajte ili preko 7000 radnika državnih preduzecaća kojima država neće da isplati zaostala primanja pa sada trpe gladni i čekaju izvršitelje. U poređenju sa njima plata od 80.000 je Hollywood. Ima na birou dece koja bi radila i za mnogo manje ali nemaju veze, mame i tate.

    • dr Jakov Zlatar

      07:48 // 23. 3. 2018.

      A kako će da izdržava porodicu dipl. pravnik koji ima 54.000 dinara gospodine "lekaru"?

    • Nikola

      22:15 // 17. 4. 2018.

      A automobil od 30000€ na prakingu :/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: