Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 2. 8. 2019.

| Hronika

Uhapšeni u Nišu zbog krađe i preprodaje cigareta - nađeno im 190 hiljada paklica

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
cigarete
Ode "marlboro"; Foto: MUP

Grupa od 12 muškaraca uhapšena je u Nišu zbog sumnje da su zaplenjene cigarete, predviđene za uništavanje, prodavali na crnom tržištu, navode iz policije. Pretresom je kod osumnjičenih pronađeno 190.000 paklica, preko 2 tone rezanog duvana i preko 5.000 patrona za elektronske cigarete.

Kako kažu iz policije, ova niška “cigaret šema” trajala je tokom prošle i ove godine, a raskrinkali su je MUP i Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

U firmi Ekosanit bile su skladištene cigarete koje je trebalo uništiti. Uspomoć radnika Ekosanita i obezbeđenja iz Sekuritasa, falsifikovali su zapisnike, izvlačili cigarete, prevozili ih u privatno skladište, a onda ih prodavali “na crno”.

Uhapšeni su organizator ove grupe i odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje M.J. (1972), radnici obezbeđenja firme Sekuritas M. L. (1973), N. S. (1959) i M. Š. (1961), radnici firme Ekosanit P. P. (1975) i A. Z. (1999) i preprodavac D. D. (1967).

Uhapšeni su i preprodavci V. V. (1973), V. K. (1976) i D. G. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena trgovina, dok se osumnjičenima Đ. B. (1993) i T. J. (1993) na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe - navode iz policije.

Sumnja se da su potom V. K, D. G. i V. V. cigarete prodavali na crnom tržištu.

Oni su, kako se sumnja, sačinjavali falsifikovane zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene - rekli su iz policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Teo

    18:22 // 8. 9. 2019.

    Izbor firmi za obavljanje delatnosti od strane Philip Morrisa se uvek dodeljivao sa posebnim razlozima...ovo je jedan od tih. Ispitati menadzment PM a , nije tajna da su angazovali firme sa jednim zaposlenim koje se nikada i nisu bavile delatnostima koje su se zahtevale ugovorima

  • Šoki

    13:02 // 3. 8. 2019.

    Inace malboro flavor plus se falsifikuje vec 6,7 meseci. Poznaju se po paklici i natpisu na paklici. Prpdaju ih na svim trafikama, g store je jedna od njih. Nije ova sema gotova i dalje se prodaje

  • Cobi

    08:57 // 3. 8. 2019.

    Zbog čega da se unište?Jednostavno uračunati:akcizu,maržu i pdv i pustiti u prodaju,a sav prihod republici.

    • Срба

      23:00 // 4. 8. 2019.

      Па, то се и ради кад кажу да се “униште”. Мора владајућа “елита” да некако издржава странку...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: