Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 4. 6. 2018.

| Hronika

Uhapšeni zamenik predsednika i većnik niške Opštine Palilula

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
nikola božić
Još jedna pronevera na istom projektu; printskrin Nikola Božanić/Facebook strana

Zbog sumnje da je učestvovao u proneveri oko 1,3 miliona dinara iz kase Opštine Palilula, kako kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšen je zamenik predsednika Opštine i poverenik Opštinskog odbora SNS Palilula Nikola Božić. Pored njega, dodaju, uhapšen je i opštinski većnik u Paliluli i vlasnik MM tursa Milan Andrejić, kao i vlasnik Prva konsaltinga.

Sumnja se, navode u MUP-u, da se Božić tokom 2013. i 2014. godine, kao službenik Opštine Palilula u Nišu, u okviru projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom Living green "nije starao o realizaciji ugovora" zaključenim između Gradske opštine Palilula i turističke agencije MM turs, čiji je stvarni vlasnik opštinski većnik Andrejić.

Pored toga, sumnjiči se i "da se nije starao" o realizaciji ugovora zaključenim sa Agencijom za konsalting Prva konsalting.

Božiću se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja, jer je omogućio da se u celosti konsalting preduzeću Prva konsalting i turističkoj organizaciji MM turs isplati 662.900 dinara po osnovu zaključenih ugovora i ispostavljenih faktura, iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti - navode u MUP-u.

Inače, Božić je pre tačno godinu dana uhapšen, zbog sumnje da je na istom tom međugraničnom projektu Evropske unije, zajedno sa tadašnjim predsednikom Opštine Bobanom Džunićem proneverio oko 3 miliona dinara na ime promotivnog materijala za jedan od projekta, koji nikada nije izrađen i isporučen.

Ni protiv njega, ni protiv Džunića do danas nisu podignute optužnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Меда

    12:23 // 5. 6. 2018.

    Ја бих рекао, по чланској карти оптуженог, да је ово само блаћење лика и дела Господара и његовог култа. Чиста "НИШТА" од свега наведеног није тачно. Видећете то на новој Марићевој Ћирилици...

  • dzoni

    10:11 // 5. 6. 2018.

    A ja nemam pare za doručak.Bravo vučiću, eto kako pomažeš svom narodu.Pljačkom.

  • Деутеријум

    02:25 // 5. 6. 2018.

    Шта ти је курата срећа... Андрејић некад био истакнути члан Г17, а зглајзао кад је прешао у СНС, и то после толико година... цццццццццц

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: