Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 2. 2. 2013.

Uhapšeni zbog tuče u kafani "Talija"

kafana Talija Niš foto: Wikimapia, Dragan Vidanović

Braća Martin (28) i Miljan (26) uhapšeni su zbog sumnje da su lomili inventar u kafani, jednom gostu polomili lobanju, a zatim pretili policajcima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Перица Мали

    19:39 // 2. 2. 2013.

    Нека ово буде критика уредништву портала. Докле ће ова и теме оваквог садржаја да буду тема за једно овакво гласило. Зар нема интересантнијих тема и догађаја који заслужују пажњу.Зашто вршите бесплатну рекламу оваквом и сличном олошу.На такве је штета трошити и време и простор, оставите да се тиме баве надлежне службе и институције које систем плаћа. Нема на порталу извештаја о синоћном фантастичном балу на води у част цара Константина.Одзив грађана је био изванредан.Највише радује то што је огромна већина била младих људи са дечицом.Народ је жељан оваквих и сличних догађаја и манифестација који лече душу а не рекламирају фрустрације и девијантне појаве градског олоша,искомплесираних беспосличара и умишљених величина који незнају три да саставе а да се не ,,браткају,, и сл.

    • Miško Ristić

      13:20 // 3. 2. 2013.

      Pogledaj koliko minusa, znači narod voli ubistva, tuče, divljaštvo, a ne lepotu i radost.
      Na moj gornji komentar je isto izlupano mnogo minusa. Verovatno su to podguzne muve tadašnjih direktora, koji su silne cigarete "sklonili" na sigurno (a one su tada bile suvo zlato), a te pdgz muve su bile slepi poslušnici i saučesnici. Pošta je tada distribuirala cigerate za borce na Kosovu.

    • draganni

      13:38 // 3. 2. 2013.

      Dokle mislite da bi trebalo da zatvaramo oci pred cinjenicom da jedan deo jedne ovdasnje poulacije ugrozava normalan i civilizovan zivot ovom drustvu?

      Mozda pomenuti dogadjaj na Vas ne ostavlja nikakav utisak i Vi biste malo u svom zivotu kulture, zabave - normalan zivot, zaboravljajuci pri tome da je nekima zivot ugrozen zbog tamo nekih koje Vi ne zelite da se pominju jer Vam nije vesela tema a to sastavni deo zivota i desavanja u ovom gradu.

    • draganni

      13:40 // 3. 2. 2013.

      Zaso cutati o tome? Vas tako nesto ne dotice.
      Nikada se ne zna dok postoje takvi likovi u gradu (a bice ih sve vise ukoliko se nesto radikalno ne preduzme protiv takvih)da jednom nece doci red i na svakog od nas pa i Vas.
      Pomislite kako se osecaju roditelji ovog povredjenog momka, a da o njemu samom i ne govorimo kroz kakve patnje i bolove prolazi.Koliko ce svojih mladalackih dana izgubiti oporavljajuci se ? Zasto? Jer se nasao u pogresno vreme na pogresnom mestu, odnosno usao u putanju divljih hordi koje slobodno haraju gradom samo sa sturim identifikacionim podacima da se ne osete prozvanim.

    • Mali Perica

      21:25 // 3. 2. 2013.

      Gde ti zivis? Juzne vesti su jedini nestranacki, objektivan glasnik u Srbiji. Iz tog razloga, pretpostavljam, nisu, niti ce da prate sa puno paznje dogadjaje oko edikta, jer je to jedna velika politicka farsa. Sto se tice krimi dogadjaja po Nisu, to je realnost u kojoj zivimo. Necija deca su ubijena, povredjena ili opljackana. Nadam se da nikada nesto slicno nece da ti se desi, pa da vidis na svojoj kozi zasto o ovome treba da se pise!

    • Перица Мали

      10:13 // 4. 2. 2013.

      @draganni
      Очито се нисмо разумели.Не видим чему толика острашћеност,да ли сте решили проблем хулиганства тиме што сте оставили десет коментара на ову тему и на мој коментар.Има једна народна која каже ,,што мање можеш, више о томе причаш,,. или она друга ,,ради и ћути,,.
      Нисам против тога да о оваквим и сличним темама темама посвети медијска пажња, али брате слатки, па неможе да се више живи од црних хроника.Па када се нешто стално спомиње и о нечему стално прича почиње да личи на шаблон понашања.Ово је и сувише комплексна тема да би смо у пар реченица решили проблем.Треба се борити за ефикаснији рад пре свега судства које је максимално исполитизовано и искомпромитовано,свака част изузетцима.Узалуд полиција ради када их ови пуштају.Да не спомињемо и рад стручних служби, и социолога и педагога и просветара.Исувише се прича, политизује,филозофира и слично.Нема одоговорности за ништа.Толике године без главе полиције,па да су тражили неког са три главе, пет руку,нашли би.......

    • draganni

      11:57 // 4. 2. 2013.

      Ipak mislim da je potrebna sto veca prica i osuda javnosti kako bi se i nadlezne institucije malo prenule pa da vise ne iritiraju javnost svojim necinjenjem i zatvaranjem ociju pred negativnim pojavama dajuci im time na posredan nacin poruku da to mogu ciniti i dalje jer ce se sve to zaboraviti i razvodeniti. Jednom preseci i biti rigorozan za primer, tako sto ce se stvari postaviti onakve kakve jesu.
      U mnogim zemljama sveta za ovakvo delo bi se dobila dugogodisnja robija, a ovde, videcemo. Hajde de pratimo da li ce, kada ce i koliko ce. Siguran sam da ce rezultati biti porazavajuci za ovo drustvo i drzavu.

  • dragan paljevic

    22:25 // 2. 2. 2013.

    komentar je izlisan. napadaci su cigani takozvani romi koji su zastriceni kao beli medvedi.ja sam roditelj pretucenog i neka se zna pretucen je milos paljevic . policija ce sigurno pustiti huiligane i sta onda. koliko treba jos da se desi ovakvih slucajeva pa da se neko seti , stavi prst na celo i kaze dokle vise.

    • Sasa Taskovic

      11:43 // 3. 2. 2013.

      Bravo Paljevicu treba reci da su to uradili romi, neka se zna, to su najveci uzrocnici problema u gradu, dokle vise da budu zasticeni i da glume ugrozenu manjinu !?

    • marina pletikosic

      22:01 // 4. 2. 2013.

      gospodine ja koliko primecujem vama je najveci problem sto su Romi akteri? Sta bi bilo da su akteri neke druge nacionalnosti na pr. Rusi,Grci,Spanci ili cak sta vise da su Srbi, a (nedao Bog) da su Crnogorci, tada vam nebi toliko bitno bilo koje su nacije zar ne,jer je ocigledno da stitite gazdu lokala koji vam je ZEMLJAK- BARANIN? i da jos nesto,,preispitajte vaseg zemljaka umesto koga je vas sin dobio batine, i zasto je taj neko drugi trebao da ih dobije'' ? ZELENASTVO SE NE ISPLATI !!!!

  • tranzicija svesti

    13:21 // 4. 2. 2013.

    Pozivanje na nasilje izaziva samo još veće nasilje a pogotovo ako se to čini sistemom "rulje" koja sudi, tako da oni koji to ovde rade (pod pseudonimom) čine krivično delo. Što se tiče socijalizacije pomenute populacije ona je skoro nikakva i to opet zaslugom društva i države u celini. Problemi koji se tim povodom pojavljuju se ne rešavaju kao i prema svim ostalim građanima( zakonskim delovanjem države po svim osnovima) nego se problemi guraju pod tepih pod izgovorom tobožnje tolerancije. Ne možete dobiti socijalizovanu društvenu-manjinsku grupu ako postoje dvojni aršini za njih i ostalu populaciju odn. primena ne kažnjivosti pod plaštom tobožnje zaštite prava te zajednice. Prvo zakon i pravila a posle toga sve će ostalo ići mnogo lakše, svojim tokom. Osnova je da nečije pravo ne sme da ugrožava ničije drugo pravo ili egzistenciju.

  • AB

    14:11 // 2. 2. 2013.

    Dokle vise?!

    • Goki Kralj

      16:06 // 2. 2. 2013.

      Dokle? Dok se ne bude radilo kao za vrema vanrednog stanja, kad je nazalost bombardovana nasa zemlja. Secate se da u tom periodu niko nije krao, nije se tukao, nisu dilovali... Grad je bar od te bagre bio miran tri meseca, jer su znali da cim zabrljaju sudi se po kratkom postupku, i pravo KPD. Neka se uvede takav zakon i sve je reseno.

    • Miško Ristić

      19:03 // 2. 2. 2013.

      Koliko se u pošti na primer kralo tada, i nikom ništa...

  • nikola

    14:37 // 3. 2. 2013.

    Nažalost to i jesu beli medvedi. Ovi konkretnosu poznati po brojnim incidentima koji traju bezmalo deset godina i nikom ništa.
    Apel JV-a umesto što se bavite blaćenjem vlasti mislim da je ovo daleko ozbiljniji problem koji ste opisali u 2 rečenice.

    • draganni

      16:44 // 4. 2. 2013.

      Slazem se sa Vama da vremenom, ovo moze biti ozbiljniji problem.
      U saobracajnoj signalizaciji postoji znak upozorenja: "divljac na putu".
      Za svaki slucaj,
      U ovom gradu, da se pod hitno, osmisli znak koji ce imati znacenje: "pazite da se ne nadjete na putu divljih", a potreba je nesumnjiva, jer ovakve i slicne pojave su sve ucestalije. Vinovnici ne bivaju uopste ili budu blago kaznjeni, da se navodno ne bi osetili ugrozenim, a to ce nam doci glave.

      Tako nismo ozbiljno shvatali isti nacin i metode ponasanja jedne druge nacionalne manjine pa na kraju tako jadni, prosti, glupi, nepismeni i "ugrozeni" ,svojim ponasanjem, postadose tamo gde su oni vecina, pa cak i dobise drzavu, odnosno omogucismo im sami svojom gluposcu, tj. tolerancijom tamo gde ne bi trebalo da je bude i ne bi smelo da je bude. Valjda nesto i mi naucismo iz bliske nam istorije?

  • draganni

    13:06 // 3. 2. 2013.

    Ova drzava nije u stanju da izadje na kraj sa delom stanovnistva ciji je nacin razmisljanja, ponasanja i stila zivota daleko od civilizacijskog. To je tako jer je previse tolerancije prema takvimaa kao da su u pitanju zivotinje pa im se nemoze zameriti jer "ne znaju".
    Da li bi im se onda trebalo prilagoditi i sa njima opstiti u njihovom maniru i jezikom koji poznaju? Naravno, to ne mogu svi ali postoje i oni koji bi mogli da odgovore tim zahtevima.
    Da li se polako sticu uslovi za ponovnu legalizaciju Skinhedsa?

    Kada bi se njihov legalitet vratio, smatram da bi sasvim legalno bilo zahtevati uvoz 30-50 Skinhedsa o trosku Opstine na 20-30 dana dok se malo ne postave stvari na svoje mesto, odnosno dok se mnogi iz tog miljea ne nauce ljudskom ponasanju.

  • Nista

    02:52 // 4. 2. 2013.

    Ma ako policija ne resi slucaj, skupite se svi kojima su ovi pravili probleme i po kratkom postupku! Da otvore lobanju coveku?! EEEEEEJJJJJ pa to su monstrumi! VESALA!

  • stara jakna

    13:29 // 4. 2. 2013.

    mnogo nagomilanog nezadovoljstva koje se pod uticajem alkohola lako pretvara u bes. to sto su romi, ne treba uzeti ni kao otezavajucu ni kao olaksavajucu okolnost. isfrustrirani mladi ljudi koji su dozvolili sebi da ozbiljno povrede svog sugradjanina. ostro kazniti, naravno. premda, znamo kako se donose sudske odluke u ovoj zemlji, a pogotovo u ovom gradu duhova. svako dobro

  • draganni

    14:31 // 3. 2. 2013.

    Da li videsmo da se ovde javi neko iz redova romske populacije da se distancira od svojih sunarodnika na koje se odnose negativni komentari?

    Kada su Srbi u negativnom kontekstu, pomenuti u nekim tzv. medjunacionalnim incidentima gotovo svi odreda zvanicnici su takoreci u obavezi da se izvinjavaju i pomenutima i nepomenutima, i ugrozenima i ostecenima i onima koji to jesu i onima koji to nisu. Mislim da je vreme da se okrece drugi list da bi nomalan i posten svet bolje ziveo a i bio vise cenjen zajedno sa svojom drzavom Srbijom.

  • nikola

    21:16 // 4. 2. 2013.

    @Nista - jeste prebiješ ih i posle odgovaraš kao za čoveka + nacionalna mržnja itd...

  • draganni

    12:38 // 3. 2. 2013.

    Za ovakve slucajeve, tim bitangama bi trebalo suditi po kratkom postupku. Sve je jasno. To nije privredni kriminal pa da se istrage i parnice rastezu godinama i ulazi u dugotrajne dokazne postupke.
    Covek je tesko povredjen od strane divljih hordi koje haraju gradom a zasticeni su kao neka jadna i ugrozena vrsta - manjina.
    Da je bilo obrnuto, vec bi se u medijima javili dusebriznici za ugrozavanje njihovih prava.
    Dokle cemo da robujemo sopstvenom gluposcu? Dok ne budemo istrebljeni od strane raznih manijaka, neobrazovanih,neemancipovanih i nesocijalizovanih divljaka?
    Dokle?

  • Oliver D.

    14:01 // 3. 2. 2013.

    ...sad samo u donje odaje MUPa i lagano prebrojavanje koščica... 48 sati...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: