Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 27. 10. 2021.

| Hronika

Uhapšeno 16 radnika šumskih uprava u Pčinjskom okrugu, oštetili gazdinstvo za skoro 3 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
policija
Uhapšeni su zaposleni u Šumskim uprava Surdulica, Bujanovac, Bosilegrad, Vladičin Han, kao i Šumskom gazdinstvu Vranje; Foto: Lj. M.

Zbog toga što su zloupotrebom službenog položaja lažirali pošumljavanje terena u Odeljenjima Šumskog gazdinstva Vranje i time ošetitili preduzeće za 2,9 miliona dinara uhapšeno je 16 zaposlenih iz tog preduzeća, kao i iz šumskih uprava Bujanovac, Surdulica, Bosilegrad i Vladičin Han, saopštavaju iz MUP-a.

Kako se navodi, uhapšeni su 57-godišnji R. A, 55-godišnji G. N, 54-godišnji A. M, 51-godišnji N. Z, 63-godišnji Z. A i 33-godišnji M. N. iz Šumske uprave Bujanovac, kao i 54-godišnji V. D. i 52-godišnji G. I. zaposleni u Šumskom gazdinstvu Vranje.

Iz Šumske uprave Surdulica su uhapšeni 37-godišnji M. P, 56-godišnji G. J. i 53-godišnji B. S, odgovorno lice Šumske uprave Bosilegrad 60-godišnji V. S, zaposleni u Šumskoj upravi Vladičin Han 41-godišnji M. M. i 48-godišnji D. B, kao i odgovorno lice preduzetničke radnje “Green forest” Surdulica 36-godišnji T. S. i odgovorno lice preduzetničke radnje “Fagus” Surdulica 41-godišnji B. I.

Sumnja se da je na osnovu Odluke o dodeli Ugovora o otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području ŠG Vranje za 2019. i 2020. godinu, Komisija ŠG Vranje u kojoj je bila većina osumnjičenih, sačinila fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu izvedenih radova u kojem su konstatovali da su preduzeća “Green forest”, “Fagus” i “Frahinus” izveli radove na pošumljavanju terena u Odeljenjima Šumskog gazdinstva Vranje, što nije učinjeno - saopštavaju iz MUP-a.

V. D. iz Šumskog gazdinstva Vranje se tereti da nije vodio evidenciju zaduženja i razduženja sadnog materijala, što je odgovornom licu Green foresta poslužilo da u, dogovoru sa njim, veći deo sadnica prisvoji za sebe, a da zatim zajedno sa odgovornim licima firmi Fagus i Frahinus te radove fakturiše.

Na taj način oni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 2.920.093 dinara i za isti iznos oštetili Šumsko gazdinstvo Vranje. Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe - zaposleni u ŠU Bosilegrad, kao i odgovorna lica ŠU Surdulica i PR “Frahinus”, koji se, takođe, terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja - navode iz MUP-a.

Svi oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    11:29 // 28. 10. 2021.

    Pre 3 godine uhapšeno 10,prošle godine 11,sad 8. Ispada da su svi iz šumske uprave Vranje, lopovi.

  • Vesela

    00:12 // 28. 10. 2021.

    Sve pohapsiti posumskim upravama svi su povezani i kradu drva bez papira a ja sto je moje licno traze mi citavu papirologiju za sumu koje uopste nema sve posecena kome se zaliti i dokazati ko je seko drvaKRADJA

  • Rade

    16:29 // 27. 10. 2021.

    Da li će neko proveriti šumsku upravu u Leskovcu, u Medveđi se godinama uništavaju šume, nekontrolisana i bespravna seča na sve strane, svi znaju kako se sa šumarima završavaju dozvole za seču. Veoma je zastupljena i krađa drva i iz privatnih i državnih zabrana i sve se prevozi pred očima policije bez papira i nikom ništa.

    • ja

      23:47 // 27. 10. 2021.

      resenje samo ; poslati Vulinu prijave .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: