Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 8. 5. 2019.

| Hronika

Uhapšeno 7 zaposlenih iz Parking servisa zbog sporne nabavke boja za ulice

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
policija
Navodno platili nerealno nisku cenu za boje, koje nikada nisu ni isporučene; foto: A. K.

Nakon pisanja Južnih vesti o malverzaciji u niškom Parking servisu kada su na tenderu kupili boje koje se uopšte i ne koriste, Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu i uhapšeno je 7 osoba. Novinari nezvanično saznaju da sporne boje nikada nisu ni isporučene Parking servisu, iako je parama građana plaćena njihova isporuka.

Crvena, plava, žuta i siva boja, koje su, uprkos tome što se ne koriste, bile deo tendera Parking servisa iz 2017. vrednog preko 20 miliona dinara, koštale su slobode sedmorku iz Parking servisa. U Višem javnom tužilaštvu potvrđuju hapšenje, ali zasad ne mogu da preciziraju koja im se krivična dela stavljaju na teret.

Novinari Južnih vesti nezvanično saznaju da je firma Pamax trgovina dala nerealno nisku cenu za boje za obeležavanje koje se ne koriste. Upravo zato su dobili posao, ali te boje nikada nisu isporučili Parking servisu.

Među uhapšenima su, kako novinari nezvanično saznaju, i tri člana komisije za tu javnu nabavku.

Podsetimo, uprkos tome što je posebnim pravilnikom propisano da se ulice obeležavaju isključivo belom i žutom bojom, što je potvrdio i direktor niške Direkcije za izgradnju, Parking servis NIš je 2017. godine na tenderu vrednom preko 20 miliona dinara, pored tih, kupio i 5 tona plave i 3 tone crvene farbe za puteve.

U Parking servisu nisu objasnili na kojim ulicama su koristili sporne farbe, niti imaju dokumentovano koliko je ostalo neiskorišćeno.

Pored toga, Parking servis je i ove godine raspisao sličan tender, još veće vrednosti. Ovog puta pored crvene, plave, žute i sive, Parking servis je tražio i zelenu boju. Tender još nije završen, ali je na njemu jedan od ponuđača ponovo bila firma Pamax trgovina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • putic

    08:46 // 9. 5. 2019.

    Ne bih bili uhapseni da su otisli u Toronto ili Brodvej kao nasa sugradjanka prosle godine direktorka zasticena.Imala je savetnike i zastitnike dobre

  • Ouzo

    21:54 // 8. 5. 2019.

    S obzirom da svi,odreda,u Parking servisu imaju clanske karte sns-a,ulozice Kviska i gotovo,pojela maca!

  • Jaja

    15:10 // 8. 5. 2019.

    Tone zlata nestadose, a oni hapse zbog boje za farbanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: