Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:35, 5. 6. 2023.

| Hronika

Uhapšeno četvoro preduzetnika iz Pirota, osumnjičeni za pranje novca

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
lisice hapšenje policija KOSTA
Četovoro uhapšenih; Ilustracija; foto: A. Kostić

Za krivično delo pranje novca osumnjičeno je četvoro Piroćanaca koje je policija uhapsila, a kako saopštavaju, sumnja se da su novac koji potiče iz kriminalne delatnosti fiktivnim fakturama ubacili u legalne tokove.

Uhapšeni su 36-godišnji D. V, direktor i vlasnik preduzeća ATL DOO Pirot, 41-godišnja preduzetnica M. Ć, kao i 54-godišnja A. J, vlasnica preduzeća Speed i 33-godišnji M. P, vlasnik Miloteks tima.

Sumnja se da su oni, od avgusta 2019. do marta ove godine, po prethodnom dogovoru, iako su znali da novac potiče iz kriminalne delatnosti, a u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, ispostavili 28 fiktivnih faktura preduzeću u kojem je radio D. V. na ukupan iznos od 6.637.900 dinara - saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičeni se terete da su nakon plaćanja po fakturama vršili prenos 5.968.700 dinara koji su predavali 36-godišnjem vlasniku firme ATL DOO Pirot, dok su, kako se sumnja, deo novca zadržali i ostali uhapšeni.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Povratnik

    22:37 // 5. 6. 2023.

    Sudeći po objašnjenju u tekstu ne radi se o ubacivanju novca od kriminalnih delatnosti u legalne tokove, već su fiktivnim fakturama od strane preduzetnika izvlačili novac iz pravnog lica i na taj način izbegavali plaćanje poreza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: