Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 30. 7. 2018.

| Hronika

Uhapšenom direktoru Direkcije za javni prevoz produžen pritvor

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
petronijevic
I dalje "iza brave"; foto: JV arhiva

Zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke, kako navode iz Višeg suda u Nišu, direktoru Direkcije za javni prevoz grada Niša Saši Petronijeviću i Ivanu Cvetkoviću produžen je pritvor do 30 dana. Drugo dvoje uhapšenih Sonja Ristić i Goran Stojiljković pušteni su na slobodu.

Direktor Petronijević i troje njegovih saradnika uhapšeni su u četvrtak zbog zloupotrebe prilikom javne nabavke ekološkog autobusa i određen im je pritvor do 48 sati. Međutim, Petronijevića i Cvetkovića ova afera koštaće slobode do 30 dana, jer je odlučeno da ostanu “iza rešetaka”.

Zbog postojanja razloga predviđenih odredbama člana 211, stav 1, tačka 2 ZKP-a. Odnosno, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na nesaslušane svedoke. Sonji Ristić i Goranu Stojiljkoviću je ukinuto zadržavanje od strane VJT, tako da su oni pušteni na slobodu - saopštavaju iz Višeg suda.

Inače, prema detaljima iz istrage, uhapšena četvorka sumnjiči se da je, parama građana, u ime Direkcije, aprila 2017. godine kupila autobus na gas za 9,6 miliona dinara, iako je njegova stvarna vrednost bila 2,2 miliona dinara. Pored toga, javna nabavka bila je i “naštelovana” da odgovara Vulović transportu, koji je dao nerealno visoku cenu i dobio posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vajmije oca

    21:41 // 31. 7. 2018.

    Radim tendere u slicnom preduzecu, ovo su sitne pare verujte... sta sve oni 'nabavljaju', a gde su plate dnevnice sluzbena putovanja kafane..

  • maximum

    10:20 // 31. 7. 2018.

    Da li je moguće da ni šef kabineta Gradonačelnika ne može ništa Guski ili .. ..... .... . ... !!!

  • Prof.dr mr fr iljadarka

    09:40 // 31. 7. 2018.

    Nista nisu naucili od mene. Mada jesu talentovani i bili su mi najbolji djaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: