Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 23. 5. 2014.

| Hronika

Ukinut pritvor Banetu Jovanoviću

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Na slobodi posle 2 meseca u pritvoru; Branislav Jovanović

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor izvršnom direktoru Direkcije za izgradnju grada Branislavu Jovanoviću i grupi javnih funkcionera osumnjičenih za korupciju.

Pored Jovanovića pritvor je ukinut i aktuelnom direktoru Direkcije za izgradnju grada Branislavu Jociću, njegovom pomoćniku za pravna pitanja Draganu Krečkoviću i bivšem direktoru Direkcije Miodragu Breškoviću, koji je trenutno načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti.

Kako je Južnim vestima potvrđeno, sudsko veće je odluku o pritvoru donelo danas oko 18h, ali za sada nije poznato da li su oni pušteni na slobodu.

- Sud je zaključio da su obezbeđeni svi potrebni dokazi, a uznemiravanje javnosti koje bi moglo da utiče više nije takvog intenziteta da ometa postupak - kažu u Sudu.

Njih četvorica su u pritvoru proveli puna 2 meseca, a poslednji put im je pritvor određen 24. aprila.

Podsetimo, 26. marta uhapšeno je 7 osoba, među kojima nekoliko visokih javnih funkcionera, zbog sumnje u umešanost u korupciju.

Tačnije, sumnja se da su protivzakonito dozvolili priključenje stambenih zgrada na toplovodnu mrežu iako investitori nisu platili komunalne takse.

Ranije su iz pritvora već pušteni Zoran Banković i Slaviša Andrijašević, vlasnici građevinskih firmi, koji su bili povezani sa istim slučajem, a zatim i Milanu Ogrizoviću, bivšem pomoćniku direktora Toplane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljiljana markovic

    22:31 // 27. 5. 2014.

    Tresla se gora, rodio se mis.
    Ma, naplatiće Bane i debele dnevnice za boravak u pritvoru od našeg bajnog pravosuđa.
    Stradaju obični, a Bane je baš neobičan.

  • Sns

    22:29 // 26. 5. 2014.

    Kako ce sad da se prodju svi ovi njegovi drugari preletaci koji su odmah otrcali u odbornicke grupe SNS i direktori koji se uclanili u SNS.On o njima zna najvise sad ce da ih spakuje Bane sve! :)

  • Dekamilenkopirot Brankovic

    21:58 // 26. 5. 2014.

    SAD SE SVI PRAVIMO HRABRI I PAMETNI...PUSTIMO VLAST DA RADI SVOJ POSAO, A NE DA GATAMO STA CE BITI I KADA CE BITI,,,JER SAMO NADLEZNE SUDIJE MOGU DA DONOSE STRUCNE PRESUDE.GLEDAJMO SVOJA POSLA...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: