Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 21. 8. 2023.

| Hronika

Umesto amputacije, lekari Nišliji spasili šaku

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš KOSTA
Iako prvobitno najavili amputaciju, Nišliji spašena ruka; Foto: Aleksandar Kostić

Iako su iz Univerzitetskog kliničkog centra prvobitno saopštili da je odlučeno da će Nišliji sa povredom šake ona biti amputirana, kako saznajemo, niški lekari uspeli su 64-godišnjem muškarcu da sačuvaju ruku. To su, danas, potvrdili i iz UKC-a.

Sa teškom povredom desne šake u Klinički centar Niš proteklog vikenda je primljen 64-godišnji Nišlija, ali je tim niških lekara uspeo da mu sačuva vitalne funkcije šake i izbegne amputaciju.

Tim koji su činili vaskularni hirurg, ortoped i plastični hirurg, načinio je preokret.

Prvobitna odluka bila je da se šaka amputira, jer nije bilo vitalnih funkcija, jer je bukvalno bila odsečena. Tim lekara predvođeni doktorom Đorđevićem uspeli su da vrate u život funkciju šake i povređenom ipak spasili ruku - kažu iz Kliničkog centra.

Prema procenama niških lekara povređeni Nišlija, koji se i dalje oporavlja, imaće funkcionalnost desne šake do 80 odsto.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama preneli do povrede je došlo dok je Nišlija sekao drva na cirkularu, a nakon intervencije Hitne pomoći transportovan je niški UKC, odakle potvrđuju povrede i operaciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Локални Абориџин

    12:30 // 24. 8. 2023.

    Лепо је све то и човек треба да је због тога срећан и захвалан тиму.. Нешто слично се десило и мом рођаку коме је циркулар захватио шаку у пределу зглоба, али за нијансу мање. Операцију је извео само познати нишки ортопед. Васкуларног и пластичног хирурга није било на операцији. Вероватно зато што је човек премашио 70 година. Резултат операције је да су прсти на броју, а функција шаке око 50%.

  • Zorica

    14:20 // 22. 8. 2023.

    Dr G. Dj., svaka vam čast.Vrhunski!Čovek koga lično kao pacijent poznajem, i znala sam da je dobar, ali ovo prevazilazi i sva moja ubeđenja o njemu. Hvala u ime Nišlija što postojite. Sve čestitke i celom timu.
    Da je kojim slučajem direktor plastične hirurgije dr Milić, što bi neko u komentarima reko, operacija bi se prenosila uživo. Prof. Perišiću, oglasitete se, imate vi svoje adute. Evo primer

    • Tajanstveni Alan

      19:50 // 22. 8. 2023.

      Nije tebi do strucnih lekara,sto spasise saku i nesrecnog pacijenta, vec da opoganis rad dr.Milica i saradnika ! Normalno, zahvaljujuci ovom uspehu vrsnih hirurga,krenuli ste orkestrirano na Dr.Milica ! Stara radikalska sema! Prozirno, menjajte malo taktiku !

  • Vuk

    12:14 // 22. 8. 2023.

    Bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: