Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 6. 2. 2019.

| Hronika

Uništen deo mobilijara na Stazama zdravlja u Niškoj Banji

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Polomljen sto
Slučaj prijavljen policiji koja je preduzela mere na pronalaženju počinioca - kažu iz Opštine; Foto: Fejsbuk Opština Niška Banja

Nedavno postavljen letnjikovac, nekoliko kanti i klupi, na takozvanim Stazama zdravlja, našli su se "na meti" vandala u ponedeljak uveče. Iz Opštine Niška Banja kažu da su slučaj prijavili policiji.

Prema rečima građana koji su u ponedeljak uveče šetali Banjom, sa staza se čula glasna muzika i glasovi ljudi koji su pevali i vikali. Ova "žurka" na otvorenom, ostavila je vidljive tragove u vidu polomljenih klupi, stolova, odvaljenih kanti i srče od flaša.

Da stvar bude gora, radi se o mobilijaru koji je tek nedavno postavljen, kada su popločane staze. Srušena-kanta-Niška-Banja Foto: Facebook Opština Niška Banja

Uprkos zalaganju Gradske opštine Niška Banja da se parkovske površine u Niškoj Banji urede i oplemene, kao i da staze zdravlja budu mesto za odmor i rekreaciju, nesavesni građani uništavaju opremu. Vandalsko ponašanja iziskuje dodatni novac za popravku, koji bi trebao biti uložen u novu opremu - naveli su na Fejsbuk stranici Opštine.

Iz Opštine Niška Banja podsećaju da ovo nije prvi da se građani na ovaj način odnose prema javnom vlasništvu, te da je lomljenja klupa, kanti, stolova i ostalog mobilijara bilo i ranije.

Apelujemo, da ukoliko primete neki vandalizam, sumnjiva ponašanja pojedinaca ili grupe odmah prijave policiji kako bi sprečili uništavanje opreme i lakše otkrili počinioce - dodaju iz Opštine.

Podsetimo, novembra je završena rekonstrukcija šumskih staza koje služe za šetnju, rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama Banje. Staze zdravlja popločane su zahvaljujući tome što je Opština realizovala prekogranični projekat sa Bugarskom, te su pare stigle iz pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA).

Kako je najavljeno iz Opštine, do leta bi trebalo da bude rekonstruisan i trg sa fontanama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    19:04 // 6. 2. 2019.

    Dzaba jedan gradi, kad trojica ruse...

  • Mile

    18:30 // 6. 2. 2019.

    Na mladima svet ostaje.

  • Mutko Mutkovic

    17:06 // 6. 2. 2019.

    Najjace su kante koje se drze na 3 tiplija od 3cm...sa jacim vetrom one padaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: