Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 31. 7. 2017.

| Hronika

Uništena balon sala škole “Kralj Petar Prvi” u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Balon sala uništena
Sala u rupama; Foto: JV/V.M.

Sala u kojoj su učenici Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” imali časove fizičkog poslednjih desetak godina, tokom vikenda je potpuno uništena. Policija traži počinioce.

Cerada balon sale je isečena na mnogo mesta, a nekoliko parčeta je potpuno odstranjeno, pa su na zidovima i velike rupe. Osim toga, unutra su ispisani grafiti, slomljeni predmeti, a jedna školska klupa je čak završila u košu. IMG-8053 Balon sala iseckana i uništena; Foto: JV/V.M.

Od huligana koji su iseckali salu, nije bila pošteđena ni zgrada škole, na kojoj su slomili nekoliko prozora i takođe iscrtali grafite.

Direktor škole Robert Džunić kaže da je balon sala napravljena pre desetak godina, kako bi đaci imali gde da vežbaju, jer je sala koja postoji u zgradi škole premala za te namene.

Od kada je balon, koji je sa grejanjem, konstrukcijom i ostalim pratećim stvarima koštao oko 100.000 evra, postavljen, dodaje, nije bilo većih oštećenja i sve su mogli da poprave iznosom do 10.000 dinara. Ipak, kaže, sada je sala potpuno uništena.

Ovo je milionska šteta, do sada se ovako nešto nije desilo i ne znam ko bi i zbog čega želeo da uništi školsku salu - rekao je direktor škole.

Spaljeni panjevi u školskom dvorištu Od panjeva je trebalo da bude napravljena letnja učionica; Foto: JV/V.M.Džunić dodaje i da su pre 2 nedelje spaljeni panjevi u školskom dvorištu, od kojih je trebalo da bude napravljena letnja učionica.

Iz škole su obavestili policiju, koja je obavila uviđaj. Džunić dodaje i da će nadležnima dostaviti i snimak sa bezbednosnih kamera koje su postavljene na školi. U policiji kažu da je o ovom događaju obavešteno Tužilaštvo, kao i da je “dalji rad u toku”.

Hoće li deca od septembra kada počne školska godina, imati prostor za časove fiskulture, sada zavisi od nadležnih u gradu. Direktor Džunić kaže da je obavestio sekretarijate koji su zaduženi da brinu za školstvo. Ipak, iz škole dodaju da bi zidana sala mogla da bude bolje rešenje, i zbog toga što je ne bi bilo lako uništiti, ali i zbog bolje termo-izolacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milisav

    22:34 // 1. 8. 2017.

    Kako bre, spaljeni panjevi !? Pa, nisu palidrvce. Ej Državo !? Gde si !? Sutra će udariti i na zaposlene u školi. "Iznenađeni smo, zatečeni, strašno". Da ne bi smo slušali takve i slične floskule od zaduženih za mir i bezbednost, a ponajviše od pojedinaca, nesposobnih poltičara, moraju se preduzeti represivne mere. Državo, brani se. Moraš i možeš. Imaš snage i moć. Ne oklevaj.

  • Tina

    15:34 // 1. 8. 2017.

    Napraviće g.Direktor skroz novu, savremenu,od čvrstog materijala.Strašno je za ostale škole da im se uništi fasada ili dvorište.Pomoći će i Veliki šef iz ŠU.

  • sinDragan

    14:31 // 31. 7. 2017.

    Srbi su kao auto imuno oboljenje. Prosto se utrkujemo kako cemo sami sebi ili bliznjem svom da napakostimo. Prosto zaprepascuje nivo destrukcije i vandalizma kod omladine koja dok je na raspustu oko sebe unistava sve sto im se nadje na putu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: