Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 3. 10. 2019.

| Hronika

Upucani Nišlija - nekada lažni agent BIA, sa policijom čak učestvovao i u uviđaju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
BIA
Zbog lažnog predstavljanja kao službenik BIA, morao da plati kaznu od 100.000 dinara; foto: V. M.

34-godišnjak koji je ranjen pištoljem 30. septembra ispred teretane u Ulici 21. maja u Nišu, osuđen je 2018. godine na 100.000 dinara zbog toga što se lažno predstavljao kao operativac BIA. Kako piše u presudi, on je nekoliko puta iskoristio značku Službe da bi dobijao informacije o policajcima, o vlasnicima određenih kola, a “učestvovao” je i u policijskom uviđaju kada je obijen stan njegove devojke.

presuda N. V. je prvi put posegao za značkom kada je njegovoj devojci obijen stanGodinu dana pre nego što je na N. V. ispaljeno nekoliko metaka, kako saznaju Južne vesti, on je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Krivično delo za koje se teretio bilo je lažno predstavljanje, jer se od 2015. do 2018. godine predstavljao kao službenik BIA.

U presudi Osnovnog suda, do koje su došli novinari Južnih vesti, piše da je N. V. prvi put posegao za značkom BIA 2015. kada je obijen stan njegove devojke. Tada se lažno predstavio kao operativac policajcu koji je vršio uviđaj.

Pokazao mu je pritom legitimaciju sa identifikacionom karticom sa svojom fotografijom i amblemom od metala na kome je stajao natpis BIA i pozlaćeni mač - piše u presudi.

N. V. N. V. je pušten iz bolnice; foto: PU NišNakon toga, piše, preko policajke koja mu je verovala da je zaposlen u BIA tražio je podatke u izvesnom policajcu. Rekao joj je da je taj policajac u nekom kafiću umesto da zavede, drogu koju je našao kod neke devojke stavio u džep.

Međutim, tu nije bio kraj.

28. decembra 2017. od policijskog službenika koga poznaje od ranije i kome takođe predstavio kao radnik BIA, zatražio da izvrši provere vlasništva vozila što je i učinio - piše u presudi.

Podsetimo, na N. V. ispaljeno je nekoliko metaka. Ranjen je u nogu. Zasad nema novih informacija u vezi sa istragom, kažu u Višem javnom tužilaštvu i dodaju da se još radi na otkrivanju identiteta napadača. U Kliničkom centru Niš navode da je danas otpušten iz bolnice i poslat na kućno lečenje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Limun

    00:45 // 5. 10. 2019.

    Nemojte misliti da nije bio BIA radnik,drzava te postavlja kad si.joj potreban i odbacuje kad vise nisi od koristi. Razmislite malo!

    • Miljkovic

      14:50 // 5. 10. 2019.

      Naravno da je i to moguce. Pa i ona serija sto je radjena pstavise coveka na cedilu. Mi sve nase generale smo isporucili. Neka se decko sto pre oporavi i pamet u glavu

  • Kapisla

    11:31 // 4. 10. 2019.

    Bravo za sud, bravo bravo bravo.
    Da je prosao kroz crveno vecu kaznu bi dobio.

  • Naissus

    10:45 // 4. 10. 2019.

    Ovaj umislio da je Dzejson Born

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: