Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 26. 10. 2015.

| Hronika

Ušetao na čas gimnastike i pokrao telefone

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
skola
OŠ "Radoje Domanović", foto: osrdomanovic.edu.rs

Dva dana nakon što je tokom malog odmora u OŠ “Sveti Sava” opljačkana učiteljica, u subotu je lopov predstavivši se kao roditelj ušao na trening privatne škole ritmičke gimnastike u OŠ “Radoje Domanović” i ukrao četiri mobilna telefona iz sale u kojoj su devojčice trenirale.

Roditelj koji se javio redakciji kaže da su devojčice primetile posle časa da na klupi, gde su im stajale stvari, nema mobilnih telefona i da ih je najverivatnije ukrao čovek koji je došao pred kraj časa. 

Svi smo sada zabrinuti za bezbednost jer ispada da svako može da uđe na čas i uznemirava devojčice. Ako već škola iznajmljuje salu i od toga zarađuje, onda mora da obezbedi osnovne uslove i mogućnost da sve stoji pod ključem - kaže ovaj roditelj.

Instruktorka Natalija Mitrović iz privatne škole koja i iznajmljuje salu za ove treninge, kaže da se krađa dogodila oko 15 sati, pred kraj treninga.

Lopov je, kaže, iskoristio poslednjih desetak minuta treninga kada tetkica otključava školu kako bi roditelji mogli da uđu i pokupe decu.

Predstavio se kao otac, ušao i seo na klupu na kojoj stoji mnogo telefona, s obzirom na to da imamo četrdesetak dece na treningu. Ukrao je četiri skuplja, od toga jedan koji pripada treneru. Odmah smo obavestili policiju i tetkicu, a jutros je obavešten i psiholog škole - priča ona.


"Trener je odgovoran za bezbednost"

telefoni Lopov birao skuplje telefone; Ilustracija; foto: JVDirektorka škole “Radoje Domanović” Dušica Tričković tvrdi da nije obaveštena o ovom događaju jer je već nekoliko dana na sastanku u Beogradu.

Međutim, kako objašnjava, za bezbednost dece i za stvari u tim terminima odgovoran je trener ove privatne škole. 

Mi imamo svlačionicu u kojoj se mogu čuvati stvari i koja ima dva ulaza, jedan iz sale za fizičko, a drugi iz hodnika i taj ulaz bi trebalo da se zaključava. Za sve što se desi, odgovoran je trener koji iznajmljuje salu. Što se tiče škole, mi smo obezbedili video-nadzor, kamere sve beleže i škola je bezbedna. Imamo i školskog policajca, ali je to bila subota, tako da možda nije dežurao - kaže direktorka.

Instruktorka Mitrović kaže da stvari ne čuvaju u svlačionici jer tamo ne mogu da vide šta se sa njima dešava.

Takođe, kaže, deca stalno idu u toalet da uzmu vodu ili nešto iz jakni, tako da,prema njenim rečima, iz tog razloga nisu zaključavali svlačionicu.


Policija: Krađe u školama nisu česte

U niškoj policiji je potvrđeno da se krađa desila i da je lopov odneo četiri telefona, ali se zasada ne zna njegov identitet.

Međutim, iako se sličan incident desio samo 2 dana ranije, kada je lopov ušetao tokom malog odmora u učionicu i naočigled dece iz torbe učiteljice ukrao mobilni telefon i novčanik, u niškoj policiji kažu da se krađe u školama ne dešavaju često, ili se bar ne prijavljuju često policiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • STA SADA?

    08:37 // 27. 10. 2015.

    Opet malo o bezbednosti dece: Znaci,moze se svaki manijak i lopov predstaviti kao roditelj deteta,koji je dosao da ga ceka.Znaci: NEMA CEKANJA U PROSTORIJAMA SKOLE ILI TO SAMO MOGU UCINITI AKO NA ULAZU BUDU LEGITIMISANI I AKO SU NA SPISKU ONIH KOJI DOVODE I ODVODE DECU.

  • peki

    08:31 // 27. 10. 2015.

    A gde je školski policajac da se brine o školi?

  • ***

    04:32 // 27. 10. 2015.

    Sto nije zakljucala svlacionicu?

    • miomir

      08:30 // 27. 10. 2015.

      zbog takvog nakaradnog rezonovanja smo i dosli ovde gde smo!

    • ***

      08:46 // 27. 10. 2015.

      @miomir Upravu si,bio je ovo komentar i prva moja recenica posle procitanog teksta.Nije nakaradno,vec samo jedna od stvari koje treba uraditi.Kao bivsi sportista znam sve probleme oko iznajmljivanja prostora.Ovo je bila reakcija na neodgovornost onih koji su uzeli pare za tu salu.Pa zar ce nam deca trenirati pod kljucem i bez prisustva roditelja koji zele da ih vide? Pozdrav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: