Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 11. 4. 2012.

| Hronika

Utopili se baka i unuk

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
vatrogasci-vade-leš
Spasioci vade tela iz vode

Jelica Zekić (44) iz sela Rečica kod Žitorađe i njen unuk S.U. (6) utopili su se juče u reci Toplici na mestu zvanom Stari Gaz, između Rečice i Podine.

Kako saznajemo, dok su pokušavali zaprežnim kolima da pređu reku, zbog brzine vode kola su se prevrnula, a dečak i njegova baka su potonuli.

Njihova tela je tek danas oko 13 sati pronašao Jeličin suprug Mladen.

Njegov brat Miodrag kaže da su baka i dečak u utorak oko 8 ujutru konjskom zapregom krenuli u selo Nova Božurna, da sakupljaju piljevinu i gvožđe, od čega i žive

- Oko 12 Jelica je javila da kreću natrag. Čekali smo ih do predveče. Tada smo pošli da ih tražimo i čitavu noć smo pokušavali da otkrijemo gde su, ali uzalud. Ujutru je Mladen prijavio policiji, koja je takođe krenula u poteru. Sve je bilo uzalud. Onda je neko javio policiji u Žitorađi da je primetio delove konjske zaprege u reci. Tada smo shvatili da su se utopili - kaže Miodrag.

Jeličin bratanac Danijel kaže da je konj koji je vukao kola jedini preživeo.

- Tetka je ranije često gazila vodu, ali sada je preduboka. Ne znam šta je nateralo da se usudi da kolima i to sa detetom prelazi nabujalu Toplicu, ali verovatno je htela da se što pre vrate kući, pa je mislila da će moći - kaže Danijel.

Inače, kako kažu meštani susednih sela, na mestu gde su baka i unuk pokušali da pređu, voda je duboka tri metara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: