Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 19. 1. 2014.

| Hronika

VSS: Utvrditi odgovornost za puštanje nasilnika

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Viši sud u Nišu
Viši sud u Nišu

Predstavnici Visokog saveta sudstva (VSS) i Republičkog javnog tužilaštva traže da se utvrdi ko je kriv za skandal sa puštanjem na slobodu nasilnika osumnjičenih da su mučili i opljačkali bračni par penzionera u Aleksincu.

Predsednik VSS i Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević je najavio da će od Višeg suda u Nišu tražiti informacije, a da će nakon toga olučiti o daljim koracima.

Milojević je rekao da nestanak struje ne može biti izgovor da se ne obavi saslušanje osumnjičenih, čime je zapravo "prebacio loptu" na Tužilaštvo.

Podsetimo, sudija Višeg suda u Nišu Aleksandar Teodosić nije prihvatio zahtev Tužilaštva da petorici osumnjičenih za pljačku odredi pritvor, insistirajući na tome da ih Tužilac nije saslušao pre toga.

U Tužilaštvu su tvrdili da zbog nestanka struje nisu to ni mogli da učine, ali da je saslušanje u policiji bilo dovoljno da sudija odredi pritvor.

Inale, reč je o petorici Aleksinčana koji su uhapšeni pre 3 dana zbog sumnje da su Živka M. (78) i njegovu suprugu Milicu vezali u porodičnoj kući i tukli ih dok im bračni par nije dao 1.120 evra i 18.000 dinara.

Razbojništvo se dogodilo još 8. januara oko 2 sata iza ponoći u aleksinačkom selu Krušje.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr jakov Zlatar

    14:31 // 21. 1. 2014.

    A na čelu srpskog pravosuđa je čovek koji je kao sudija isključivo, sudio za krivična dela iz Zakona o zaštiti lika i dela J.B.Tita.

  • Dr jakov Zlatar

    14:30 // 21. 1. 2014.

    Korupcija, šta ste očekivali?Prvo mogao je zapisnik da uradi na kucaćoj mašini, a drugo, mogao je da mu odredi pritvor pa da ga sasluša.

  • Realistra

    10:57 // 21. 1. 2014.

    Korupcija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: