Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 6. 5. 2020.

| Hronika

Vandalizam u Rovčetu - polomljena stakla, vrata, delovi koševa, zapaljen WC

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 5
Prijavljeno policiji; foto: JV / Vanja Keser

Polomljen i išaran pleksiglas na koševima, razbijena stakla na svlačionicima, zapaljen WC, iščupani kablovi za struju, polomljena vrata i smeće - slika su koja je zatečena danas u Rovčetu, legendarnom niškom sportskom terenu koje je posle decenija zapuštanja rekonstruisano krajem 2018. godine. Oštećenje objekta je prijavljeno policiji koja traga za počionicima, a kako kaže gradski većnik za sport Branislav Kačar, Grad će sanirati štetu, ali apeluje na građane da čuvaju sportske terene.

unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 14 foto: JV / Vanja Keser

Slikom polomljenog pleksiglasa na tabli na košu u Rovčetu javio se čitalac Južnim vestima, ali nakon obilaska terena foto-reportera Vanje Kesera, uočeno je da je šteta mnogo veća.

Ono što se vidi i na fotografijama, pored polomljene košarkaške table, razbijena su stakla i iščupana vrata na svlačionicima, zapaljen toalet, iščupani kablovi za struju, a bačena je i gomila smeća po terenima. Gradski većnik za sport Branislav Kačar, kako kaže, zgrožen je prizorom koji je zatečen.

Grad će uraditi sve što je potrebno da se to sanira. Sramota je i ružno šta se desilo. Nepoznati počinioci su uspeli da razbiju pleksiglas, portale kod tribina, upalili jedan toalet, sprejevima ispisali rovove Tvrđave. To je strašno i za svaku osudu. To su tereni za građane, ne naplaćuje se korišćenje, a neko želi da to uništi - kaže Kačar.

unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 8 foto: JV / Vanja Keser

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara.

Sramota je da vojska ili policija treba da čuvaju sportske terene i objekte. Kada bismo organizovali obezbeđenje 24 sata dnevno za svaki teren, to bi Grad koštalo milione, a bolje bi bilo da taj novac uložimo u nove terene. Za godinu dana plaćanja obezbeđenja mogli bismo tri terena minimum da uradimo - dodaje Kačar.

unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 1 foto: JV / Vanja Keser

Niškoj policiji je u utorak prijavljen ovaj vandalizam, a kako kažu, tragaju za počiniocima.

Policija je obavestila Tužilaštvo o događaju koji je prijavljen, a preduzimaju se mere i radnje na otkrivanju počinioca događaja koji još nema određenu kvalifikaciju krivičnog dela. Policija je preduzela mere po nalogu Tužilaštva - kažu u policiji.

Podsetimo, rekonstrukcije terena najavljena je 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine. Slike terena u Rovčetu bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 19 foto: JV / Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Budimir

    09:07 // 17. 9. 2022.

    Kamere bi resile problem I redovni obilazak policije, umesto kupovine vozila oko sokolovo mogli su da su da srede igralista I postave video nadzor

  • ciganska posla

    06:59 // 7. 5. 2020.

    i medjusobno da su se snimali i postavili snimak da drustvenim mrezama..niko im nista ne moze.!

  • Чачанин

    05:59 // 7. 5. 2020.

    Е,моје драге Нишлије,да ли знате које благо имате? Не уништавајте то.Видео сам те терене много пута,играо турнире у малом фудбалу и завидео вам.Ретко ко има тако нешто,чувајте то,негујте га.Често долазим у Ниш и увек имам жељу да прошетам до Ровчета,онако са пљескавицом у руци и срећом у души што сам био актер збивања на том прекрасном месту.Поздрав из Чачка.

    • S.Nikolić

      11:11 // 7. 5. 2020.

      Bilo nekad ! Ni pljeskavice nisu više kao nekad , nekad kada uživo gledao pripremanje te pljeskavice sa pitanjem manje ili više luka kao i lepinju koja je imala svoj ukus! Sto se tiče rovčeta mislim da je u pitanju naša NEBRIGA za društvenu imovinu, i to počev od samog vrha pa do običnog građanina! I ne samo u nišu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: