Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 14. 9. 2019.

| Hronika

Vatrogasna služba: Gori 750 hektara na Suvoj planini, branimo šume

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Suva planina požar
Helikopteri nadleću planinu i nose vodu vatrogascima; Foto: D. S.

Požar na Suvoj planini koji je, prema rečima stanovnika Zaplanja izbio u sredu uveče, gasi 28 ljudi, a vodu donose dva helikoptera MUP-a. Vatrogasci trenutno gase na kritičnim tačkama kako bi sprečili da se požar raširi na šume, a plamen je, prema rečima Saše Rančića iz Vatrogasno-spasilačke jedinice, zahvatio 750 hektara.

Nepristupačan je teren na kome gase, jer, kako kažu, gori na samom vrhu planine. Zato helikopterima dopremaju vodu za vatrogasce iz Niša i Beograda koji će biti tamo dok ne ugase vatru. Rančić dodaje i da trenutno nisu ugroženi ljudi ni objekti.

Trenutno nema ugroženih objekata, niti ljudskih života. Gori vrh, cela zaravan, gori trava, radimo na najugroženijim tačkama da ne zahvati šume, gde sada gase. Idemo po prioritetima, da branimo ono što je najvrednije - rekao je Rančić.

Dodao je i da će svi vatrogasci ostati na planini dok požar ne bude potpuno ugašen, ali nije mogao da proceni koliko će borba sa plamenom trajati.

Podsetimo, posle informacije da je požar buknuo nadležne službe dosad nisu davale informacije o ovom požaru. Zato su građani koji žive u Zaplanju, ali i oni u Leskovcu odakle se takođe vidi vatra, bili zabrinuti. Poslednja informacija koju su dali meštani je da se požar spuštao u delu ka Beloj Palanci, koji je šumovit.

Helikopteri se dopunjuju vodom na fudbalskom terenu u Donjem Dušniku; Video: čitalac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    10:42 // 15. 9. 2019.

    Imala bi Srbija svoj avion za gasenje pozara ali ne moze kada njen predsednik Vucic poklanja svojoj otadzbini Bosni milione evra.

    • P. V.

      20:56 // 15. 9. 2019.

      Gde su oni silni avioni za gašenje požara koje su Demokrate kupili dok su 12 godina bili vlast? Ne sećam se da su kupili bar jedan, iako imam odlično pamćenje.

    • salame i igara

      09:51 // 17. 9. 2019.

      Mozda da probaju da gase pozar sa onim naoruzanjem sto su kupili???

  • Milos Kocic

    19:58 // 14. 9. 2019.

    Vidi se pozar iz Doljevacke opstine na vrhu Stare planine

  • Bruno

    15:05 // 14. 9. 2019.

    A gde je avion za gašenje požara iz Rusko Srpskog humanitarnog centra?

    • Siniša Živić

      15:38 // 14. 9. 2019.

      Ruski Avion koji je pre par godina gasio požare u Srbiji (Rtanj, ...) srušio se prošle godine prilikom gašenja požara u Rusiji i cela posada je poginula.
      A mogli bi uostalom i zapadni "priajetelji" da nam pomognu oko gašenja požara iz vazduha, oni ionako dobro poznaju bolje naš vazdušni prostor i češće su u akcijama iznad Srbije nego Rusi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: