Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 29. 7. 2013.

| Hronika

Veljović: Žandarmerija garant bezbednosti

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
BOROVAC-1.JPG

Direktor policije Milorad Veljović obilazeći Kopnenu zonu bezbednosti u kuršumlijskoj opštini i žandarmerijski punkt u selu Borovac u kojem je 7. jula grupa albanskih šumokradica pucala na pripadnike Žandarmerije, naglasio je da će policija i Žandarmerija uvek biti garant sigurnosti stanovništvu u ovom području.

Govoreći da stanovništvo na njih gleda kao na zaštitnike Veljović kaže i da su oni tu da im pomognu oko nabavke hrane, lekova, čišćenja zavejanih puteva, kao i u gašenju požara.

- Posebno moram istaći da su Žandarmerija i Vojska na ovom prostoru izuzetno povezane i da sve čine kako bi obezbedile sigurnost – istakao je Veljović.

2 On je potvrdio da su uslovi na punktovima u kojima borave pripadnici Žandarmerije izuzetno loši i da u nastupajućem periodu oni mora da se poboljšaju.

- U razgovorima smo sa Vojskom da preuzmeno neke njihove objekte kako bi pripadnici Žandarmerije koji borave u KZB imali bolje uslove - obećao je Veljović.

On je naglasio da policija i Žandarmerija nisu "ničija prćija" i da će se boriti na sve načine da se ove službe depolitizuju.

Načelnik prokupačkog SUP-a koji pokriva i ovu oblast Siniša Blagojević kao glavni nedostatak napomenuo je lošu infrastrukturu.

- Putevi na ovom prostoru su katastrofalni. To je jedina otežavajuća okolnost za naše snage. Jedino uz sanaciju puteva možemo na vreme da stignemo do svake tačke i sprečimo eventualne ispade - istakao je Blagojević.

Načelnik je dodao da uz 102 kilometara administartivne linije u kuršumlijskoj opštini realno živi 300 do 500 meštana, iako ih je po zadnjem popisu bilo 1.100.

Veljović je tokom dva dana obišao kompletnu KZB od Pčinjskog, preko Topličkog do Raškog područja, i naglasio da su neprekidno u konataktu sa EULEKS-om kako bi incidente u KZB sveli na minimum.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: