Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 13. 12. 2022.

| Hronika

Više Tužilaštvo u Nišu ispituje navode o seksualnom uznemiravanju u Specijalnoj školi "Bubanj"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
klub skola bubanj
Oglasilo se Tužilaštvo; foto: Škola "Bubanj"

Nakon što je otac maloletnog dečaka policiji prijavio da njegovog sina seksualno i fizički zlostavljao drugi učenik Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj" u Nišu, Više tužilaštvo dalo je naredbu da se izvrši pregled maloletnika u Zavodu za Sudsku medicinu, a dalje postupanje biće odlučeno nakon dobijanja analiza i dokaza koje očekuju, navode iz VJT za Južne vesti.

Slučaj vršnjačkog seksualnog i fizičkog uznemiravanja, otac dečaka prijavio je još 30. novembra, a potvrda da je slučaj stigao do Tužilaštva, stigla je redakciji Južnih vesti tek danas.

U odgovoru navode da da je tokom dosadašnjeg postupanja Tužilaštvo dalo naredbu da se izvrši telesni pregled u Zavodu za Sudsku medicinu u Nišu, dok su preko policije prikupljena obaveštenja zajedno sa izveštajem stručnog tima Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj" Niš.

Dalje postupanje tužilaštva biće opredeljeno nakon dostavljanja i sagledavanja nalaza koji se očekuje, odnosno prikupljanja i analize svih potrebnih obaveštenja i dokaza - navode.

Iz Specijalne škole "Bubanj" u međuvremenu izdali su saopštenje za javnost u kom navode da se su nakon obraćanja roditelja i saznanja o konkretnom slučaju, preduzete mere predviđene zakonom i Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

Preduzete su mere pojačanog nadzora, obavešteni su roditelji, obavljeni razgovori sa učenicima. Zajedno su zasedali Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i Tim za inkluzivno obrazovanje , dogovorene su mere pojačanog nadzora i data konkretna uputstva nastavnicima i vaspitačima u cilju osnaživanja poverenja između učenika, kao i između učenika i nastavno-vaspitnog osoblja i roditelja - naveli su.

Ističu da će u narednom periodu intenzivirati saradnju sa roditeljima, kako bi preduzete mere dale najbolje rezultate.

Inače, na samu saradnju sa roditeljima, žalio se upravo otac dečaka koji je prijavio nasilje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: