Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 25. 4. 2024.

| Hronika

Više javno tužilaštvo u Nišu preuzima istragu o smrti osumnjičenog u policijskoj stanici u Boru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
sud niš
VJT Niš istražiće slučaj; foto: JV / Vanja Keser

Više javno tužilaštvo u Nišu sprovešće istragu o smrti Dalibora Dragijevića koji je 7. aprila preminuo u policijskoj stanici u Boru, kako se sumnja nasilnom smrću.

Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, ovlastilo Više javno tužilaštvo u Nišu da utvrdi okolnosti pod kojim je preminuo Dalibor Dragijević iz sela Zlot kod Bora.

Navedenim opšte obaveznim upustvom Republičkog javnog tužioca O.br.3/17 propisano je da su svi javni tužioci dužni da u predmetima koji se odnose na moguće slučajeve zlostavljanja od strane policijskih službenika preduzmu radnje i mere predviđene Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, a u tač. 4. st.3. te Metodologije propisano da istragu ne treba da vodi javni tužilac koji je postupao ili postupa i u predmetu u kojem se oštećeni (navodna žrtva zlostavljanja) pojavljuje kao okrivljeni ili svedok - obrazloženje je Apelacionog tužilaštva.

Razmatrajući navode predmetnog predloga VJT u Zaječaru, kao i dostavljene priloge, kako navode, utvrđeno je da su svi nosioci javnotužilačke funkcije u tom tužilaštvu preduzimali radnje u predmetu u kome je sada pokojni Dalibor Dragijević imao svojstvo okrivljenog. Zbog toga VJT u Zaječaru ne može da sprovodi istragu o okolnostima pod kojim je Dragijević preminuo.

Dalibor Dragijević je 6. aprila priveden zbog sumnje da je svom rođenom bratu pomogao da sakrije telo devojčice iz Bora. Dan kasnije je preminuo u policijskoj stanici, a MUP je saopštio da je osumnjičenom “pozlilo” i da je “uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, preminuo“.

Nedeljnik Radar je kasnije objavio da je obdukcija Instituta za sudsku medicinu u Beogradu pokazala da Dragijević umro nasilnom smrću, a istragu o tome sada će voditi niško Više javno tužilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    20:22 // 26. 4. 2024.

    Ova tema sve vise lici na onaj vic kada se slon batinama ubedjuje da prizna da je zirafa

  • Dragan

    20:35 // 25. 4. 2024.

    Sta bi sa onom majorkom policije u Boru?Nema izjqve ,pretukli coveka da iznude izjavu po starom obicaju,a slucaj se zakomplikovao.Onoliko ljudstvo,daj Boze da je ziva,pa makar i kidnapovana,da se nije desio zlocin.Kako je moguce da u vozilu nema tragova krvi,DNK deteta,ili nekog dokaza.Sumnjiva prica,pa i da je telo spaljeno,onaj monstrum u Aleksincu nadjen.Gasicu,losa ti karma,ODLAZI...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: