Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 12. 10. 2021.

| Hronika

Više od 20.000 evra zaplenjeno na Gradini i Merdaru

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
novac
Dve zaplene; foto: Uprava carina

Nakon što nisu prijavili da kod sebe imaju više od 366.000 švedskih kruna, dva putnika iz Švedske pokušala su da pređu granicu ka Bugarskoj, pa je njima, saopštavaju iz Uprave carina, oduzeta suma od 163.000 švedske valute.

Na graničnom prelazu Gradina za detaljnu kontrolu izdvojen je kupe "audi R8", a na pitanje carinika koliko novca nose sa sobom, putnici su prijavili da zajedno imaju 20.000 evra.

Tokom detaljnog pregleda u torbici koju je jedan od putnika nosio oko vrata pronađeno je čak 366.300 švedskih kruna. Putnicima je vraćena protvvrednost od po 10.000 evra, a ostatak novca od oko 16 hiljada evra je privremeno zadržano - saopštavaju iz Uprave carina.

Devizni prekršaj otkriven je i na administrativnom punktu Merdare, dodaju u Upravi, jer je kod muškarca koji je upravljao automobilom "audi SQ8" otkriveno oko 4.500 evra više od dozvoljenog limita koji nije bio u obavezi da prijavi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    08:46 // 13. 10. 2021.

    Više od 20000e na dva granicna prelaza a dozvoljeno preneti 10000 po osobi!! Stvarno su rasturili!!! Cime oni nama pune glave!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: