Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 30. 1. 2020.

| Hronika

Više od 30 kilograma heroina zaplenjeno na Gradini

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
mup heroin
U 57 paketa spakovana droga; foto: MUP

Preko 30 kilograma heroina zapakovanog u 57 paketa i skrivenog u jednom automobilu zaplenjeno je sinoć na graničnom prelazu Gradina. Droga je pronađena u vozilu 44-godišnjeg bugarskog državljanina koji je odmah uhapšen.

Carinici i granična policija sprečili su pokušaj krijumčarenja velike količine heroina, a kako saopštavaju iz Uprave carina, droga je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima ispod haube, kod zadnjeg branika, u podu vozila, kao i u šupljinama prednjeg desnog točka.

Droga je otkrivena na ulazu u zemlju, u "citroenu" Bugarina koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gde navodno radi. Vadjenje heroina iz automobila-foto-carina foto: Uprava carine

Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti. Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije - saopštavaju iz Carine.

Bunker u zadnjem braniku-foto-carina foto: Uprava carineNakon detaljnog pregleda, carinici i policajci su utvrdili da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina, a potom su skrovišta pronađena u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sedišta.

Iz pomenutog automobila izvađeno je 30 kilograma i 350 grama droge, koja je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma - kažu u Upravi carina.

Krijumčar je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lz Yt

    06:43 // 2. 2. 2020.

    30 kg i 326 grama - bruto težine
    28 kg i 536 grama - neto težine

  • bidza

    12:03 // 30. 1. 2020.

    Tako se radi . Carina da smanji pretrese Pirotskih vozila sto imaju po dva para gaca!

    • Rt

      20:50 // 30. 1. 2020.

      A nema gaća u Pirotu pa se nose iz Bugatske i Turske??

  • Hdd

    10:15 // 30. 1. 2020.

    Tako se radi, bravo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: