Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 28. 9. 2023.

| Hronika

Više od 400 grama zlatnog nakita pokušali da prenesu u ručnom prtljagu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Zlato više od 400 g Gradina; foto: Uprava carina
Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina

Zlatne narukvice, lance, ogrlicu, prstenje i minđuše ukupne težine 418 grama pokušao je da prenese preko graničnog prelaza Gradina bračni par, koji je zlato skrivao u ličnom prtljagu, a nije ga prijavio, saopštili su iz Uprave carine koja im je oduzela i kombi dok se postupak ne okonča.

1 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina Pre dva dana su carinici zajedno sa policijom spečili pokušaj krijumčarenja više od 400 grama zlatnog nakita, a kažu da su taj slučaj otkrili na ulazu u Srbiju, kada je na kontrolu stigao bračni par stranih državljana, koji su putovali iz Bugarske ka Nemačkoj, u kombiju ''VW Transporter''.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili - navode iz Uprave carina.

2 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina Pronašli su u ručnom prtljagu 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, jednu ogrlicu, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama.

Kako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka - dodaju.

Podsećaju da putnici, bez obzira na to da li dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju, moraju da im prijave sve dragocenosti koje imaju kod sebe, jer time sprečavaju da im to bude privremeno ili trajno oduzeto.

4 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    14:31 // 28. 9. 2023.

    Sumnjivo. To i nije neka količina 10-20k evra, vrlo razumna kolicina nakita za bogatiju gospodju. Zašto se na srpskoj granici maltretiraju ljudi za ovakve gluposti? Još je to vest!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: