Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:07, 2. 11. 2023.

| Hronika

Više od 700 nelegalnih migranata pronađeno u Srbiji, deo njih u Pirotu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Migranti1; foto: MUP
Deo migranata pronađen u Pirotu; foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova danima saopštava da aktivno rade na suzbijanju iregularnih migracija i da su u to uključili sve resursa kako bi zaustavili krizu, ali nisu otkrivali lokacije na kojima su pronašli migrante. Ipak, danas su naveli da su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i Pirota pronašli ukupno 738 nelegalnih migranata, kao i da će mere i dalje biti pojačane i sve policijske snage usmerene ka tome da se kriza suzbije.

Da se srpska policija tokom ove nedelje intenzivno bori protiv krijumčarenja ljudi, a akcije izvodi i po lošim vremenskim uslovima, kao i da su obišli više lokacija i pronašli na desetine migranata, svakodnevno saopštava MUP. Migranti3; foto: MUP Deo migranata pronađen u Pirotu; foto: MUP

Lokacije koje pretražuju i na kojima su pronašli migrante, ali i oružje i municiju, do danas nisu saopštavali, već samo šta su pronašli i da je to bilo na "određenim lokacijama".

U današnjem saopštenju ipak otkrivaju gde su nelegalni migranti pronađeni, kažu da je deo njih bio u Pirotu, ali ne navode i koliko.

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija koju predvodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i Pirota pronašli ukupno 738 iregularnih migranata. U današnjoj akciji policija je izvršila kontrolu 32 objekta, kao i 5.096 vozila - navode u saopštenju.

Migranti2; foto: MUP Deo migranata pronađen u Pirotu; foto: MUP Takođe pišu da su protiv 7 njih podneli prekršajne prijave iz Zakona o graničnoj kontroli, a protiv dvoje su nadležnom Tužilaštvu u Pirotu podneli prijavu za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije - zaključuju u saopštenju.

Pomoćnik direktora policije i general policije Dejan Luković je ranije izjavio da migrantska kriza traje od 2015. godine, kao i da je Srbija svim iregularnim migrantima pružila gostoprimstvo koje je zloupotrebljeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    09:20 // 3. 11. 2023.

    Mi predajemo oružje, to oružje završava kod njih. Da li je to pametno?

  • Direktno iz Vojnegovac

    22:36 // 2. 11. 2023.

    pa zar onaj nemac nije hvalio da je potpisano sa nama da primimo 1.2 miliona njih. samo minska polja i mrtva straža su rešenje.

  • Mixail

    21:46 // 2. 11. 2023.

    I šta sad s'njima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: