Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 1. 6. 2021.

| Hronika

Više od 90.000 neprijavljenih evra zaplenjeno na Gradini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
evri
Dve zaplene za dva dana; foto: Uprava carina

Tokom prethodnog vikenda na prelazu Gradina carinici su u 2 odvojena slučaja zaplenili više od 90.000 neprijavljenih evra, koji su zadržani do okončanja prekršajnog postupka.

Prvi slučaj zabeležen je 30. maja, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen "mercedes" nemačke registracije, a dvojica putnika su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i oko 3.000 evra u gotovini.

To, ispostavilo se, nije bilo tačno.

I vozač i suvozač imali su kod sebe više novca od onoga što su prijavili, ali najveći deo od ukupno 82.000 evra, pronađen je u naslonu za ruke između zadnjih sedišta automobila, gde se nalazilo desetak koverata sa novcem - saopštavaju iz Uprave carina.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, ostatak od 62.000 zadržan je do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Sličan slučaj desio se i dan ranije na ovom prelazu, kada je na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen takođe "mercedes“ nemačkih registracija.

Sva trojica putnika su u prethodnom razgovoru sa carinikom rekla, da sa sobom nose samo lični prtljag i nešto malo novca. Ispostavilo se da su dvojica putnika kod sebe imala po 10.000 evra, međutim, kod 24- godišnjeg vozača je u džepovima sakoa, koji je nosio na sebi, pronađeno ukupno 40.000 evra - saopštavaju iz Uprave.

Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, zadržano je 30.000 evra, pa je ukupna suma zadržana dostigla 92.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    17:42 // 1. 6. 2021.

    Gradina nikome ne prasta!!! Turcima se oduzimaju pare a Srbima posle detalnog pretresa. carina na dva para gaca! Periodicno se hapse sluzbenici i sefovi !!Maltretiranje i strogoca zagarantovana svima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: