Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 27. 12. 2023.

| Hronika

Više od mesec dana ne zna se ko je zapalio mašine funkcioneru DS-a u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
zapaljena mehanizacija
Momčilović pored zapaljene mehanizacije na svom placu; Foto: Lj. M.

Više od mesec dana od kako su Slaviši Momčiloviću, funkcioneru Demokratske stranke u Prokuplju zapaljene poljoprivredne mašine vredne preko 50.000 evra, još nema pomaka u istrazi i ne zna se ko je to uradio. Momčilović sumnja da su motivi paljevine politički i posledica njegovog opozicionog delovanja, dok u Osnovnom tužilaštvu kažu da još rade na rasvetljavanju.

U Osnovnom tužilaštvu kažu da je policija dostavila izveštaj, nakon čega im je tužilaštvo prosledilo zahtev da se nastavi istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti. ojt prokuplje U tužolaštvu čekaju izveštaj policije, nadaju se da će pronaći izvršioca; Foto: Lj. M.

Još se vodi istraga protiv nepoznatog izvršioca. Policija radi po našem nalogu i prikupljanju konkretnih dokaza, mi očekujemo njihov novi izveštaj kako bi pokušali da pronađemo izvršioca. Nesumnjivo se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti i nadamo se da ćemo moći da utvrdimo činjenice ko je to uradio - kažu u OJT Prokuplje.

Sa druge strane, oštećeni Momčilović kaže da je poslednji put pre dva dana pokušao da proveri u policiji dokle se stiglo sa istragom i da li je pronađen počinilac. mehanizacija Zapaljena mehanizacija funkcionera DS; Foto: Lj. M.

Ono što mi je inspektor koji radi na tom slučaju rekao je da je istraga u toku i da policija radi na pronalaženju izvršioca. To je ono što mi od početka govore i sve što više prolazi vreme, iskreno sumnjam da će piroman biti pronađen. Pitam se i da li postoji želja kod nadležnih da se on pronađe, a siguran sam da u slučaju i da neko bude uhapšen, niko se neće baviti njegovim motivima zašto je to uradio jer sam uveren da postoji i nalogodavac za paljenje mojih mašina i štetu koja mi je naneta - kaže Momčilović.

Mehanizacija je zapaljena 17. novembra oko 3 sata ujutru i izgorelo je 12 poljoprivrednih mašina vrednosti preko 50.000 evra. opozicija Lideri opozicije posetili Momčilovića i mesto gde su zapaljene mašine; Foto: Lj. M.

Mehanizacija se nalazila na placu u blizini sela Jugbogdanovac, odmah pored državnog puta Prokuplje - Niš, gde ima svoju firmu za uvoz i prodaju poljoprivrednih mašina, a paljenje se dogodilo kada je on bio van zemlje.

Nekoliko dana nakon incidenta, Momčiloviću su podršku dali lideri opozicionih stranaka u Srbiji i zatražili hitnu reakciju policije i pronalaženje piromana, ali i da se ispita sumnja da li postoji i nalogodavac i ko stoji iza tog krivičnog dela.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada Pk

    23:53 // 27. 12. 2023.

    Ovakve stvari se događaju a ti narode samo glasaj i prodaj se za kilo šećera,zejtina ili prazno obećanje za posao. Srbija ne sme da stane.Živeli.

  • gaga

    22:02 // 27. 12. 2023.

    Mafija mafiju stiti.

  • Oštećeni

    20:02 // 27. 12. 2023.

    Će nadju počinioca kao što su našli lopove koji kradu po Delijskom visu više od tri godine. Porodice su bukvalno zavijene u crno.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: