Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 14. 9. 2017.

| Hronika

Višemilionska pronevera u vranjskoj Gradskoj upravi, nema potvrde policije

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Konferencija Vranje Gradska uprava foto i.m.
Niko od gradskih funkcionera zbog istrage nije mogao da otkriva više detalja; foto: I.M.

Policija i inspektori za privredni kriminal oduzeli su službenu dokumentaciju i kompjutersku opremu iz Odseka lokalne poreske administracije zbog sumnje na višemilionsku proneveru, saopštilo je rukovodstvo Vranja.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradski većnik Ivan Stanković nisu želeli da iznose više detalja kako ne bi ugrozili istragu, a Aritonović kaže da će više informacija biti dostupno tek po završetku istrage.

Gradsko rukovodstvo spremno je da pruži punu podršku i saradnju policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju eventualnog krivičnog dela i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, naročito kada su u pitanju budžetska sredstva, odnosno novac građana - kaže Aritonović.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić dodao je da postoji osnovana sumnja da je u poreskom odeljenju Gradske uprave učinjeno krivično delo kojim je budžet grada oštećen u višemilionskom iznosu, te da je formirana i Komisija koja će pomoći policiji u smislu pružanja tražene dokumentacije i podataka.

Ovo je pravi primer da ova vlast želi odlučno da se bori protiv korupcije i kriminala i da niko nije iznad zakona - zaključio je Antić.

Iz policije i Tužilaštva niko se zasad nije oglašavao povodom ovog slučaja. Takođe, kako saznajemo, niko zasad nije uhapšen, a više detalja, kao i to da li će i protiv koga biti podignute optužnice biće poznato nakon završetka istrage.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: