Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 3. 2. 2023.

| Hronika

Viši sud Dejanu Nikoliću potvrdio kaznu od 14 meseci zatvora zbog napada na “OK Radio”

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
OK Radio
Viši sud odbacio žalbe prvostepeno osuđenih i presuda time postala pravosnažna; foto: OK Radio

Viši sud u Vranju potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda, prema kojoj je, zbog pretnji vranjskom OK Radiju i napade na kafić tog medija, biznismen i vlasnik kockarnica Dejan Nikolić osuđen na godinu i dva meseca zatvora. Nikolić se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a osim njega, zbog saučesništva su na po osam meseci osuđeni i Slaviša Kocić i Bojan Tanasković.

Iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara navode da je Veće Višeg suda u Vranju rešenjem od 24. januara ove godine odbacilo kao neosnovane žalbe advokata prvostepeno osuđenih i da je tom odlukom presuda postala pravosnažna.

Događaji koji su obuhvaćeni optužnim predlogom i presudom dogodili su se u junu mesecu 2022. godine. Efikasnim radom tužilaštva i vrlo kredibilnim vođenjem sudskog postupka u Osnovnom sudu, a potom i na Višem sudu, doneta je presuda u rekordnom roku, ako se uzmu u obzir slični slučajevi napada na novinare ili nasilničkog ponašanja. Ovo bi trebalo da postane primer efikasnosti pravosuđa - navode iz Stalne radne grupeza bezbednost novinara.

Dejan Nikolić je već u zatvoru i očekuje se da će tamo ostati do isteka kazne na koju je osuđen.

Takođe, sredinom oktobra prošle godine Uprava za igre na sreću Ministarstva finansija oduzela je Nikoliću dozvolu za rad kladionica i kazina, jer je pravosnažno osuđen zbog nelegalnog organizovanja igara na sreću, što nije prijavio Upravi.

I pored prekršaja vezanog za uslove za dodeljivanje licence za taj posao, Upravni sud u Nišu omogućio je kladionicama da nastave sa radom.

Podsetimo, zaposleni u vranjskom OK Radiju mesecima su dobijali pretnje koje su prerasle u seriju direktnih napada nakon što su najpre na kafiću u sklopu njihovih prostorija polomljeni izlog i stakla, potom je kompletan inventar isprskan belom farbom, a na kraju su zazidani prozori jedne od kancelarija redakcije.

Problemi su nastali kada Nikolić, koji gradi objekat pored radija, nije dobio saglasnost vlasnice, već ga je ona prijavljivala inspekciji.

Nikoliću je sredinom juna prošle godine određen pritvor zbog verovatnoće da će uticati na svedoke i ponoviti krivično delo - podstrekivanje na nasilničko ponašanje.

Inače, nelegalno izgrađeni objekat kojim je zazidan deo OK Radija i dalje nije srušen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hoće li na sud i onaj koji mu

    19:02 // 3. 2. 2023.

    dade dozvolu za izgradnju, da zazida prozore komšiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: