Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 19. 8. 2019.

| Hronika

Voda u plućima uzrok smrti devojčice na Vlasinskom jezeru

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Policija KOSTA
Policija utvrđuje eventualne propuste; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon što je dvogodišnja devojčica iznenada preminula na Vlasinskom jezeru, prvi rezultati obdukcije tela pokazali su da je uzrok smrti prisustvo vode u plućima, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu.

Kako je saopšteno, veštaci obavljaju laboratorijske analize kako bi se utvrdio uzrok vode u plućima i rezultati se očekuju za nekoliko dana.

Policiji je naloženo da prikupe obaveštenja od građana, utvrde vreme pozivanja hitne pomoći, vreme pružanja medicinske pomoći i ostalo i, nakon svih prikupljenih podataka, odlučiće se o daljim radnjama - kažu iz Tužilaštva.

Povodom smrti devojčice oglasili su se i iz Ministarstva zdravlja, rekavši da će svi detalji koji su doveli do ovog tragičnog slučaja biti ispitani, a povodom tvrdnji očevidaca da niko od lekara nije izašao na teren i da im je u Crnoj Travi rečeno da nemaju kiseonik, a u Surdulici da nemaju slobodan sanitet.

Činjenice ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta - tvrde iz Ministarstva zdravlja.

Južnim vestima, do objavljivanja teksta, niko iz surduličkog Doma zdravlja nije odgovorio na pitanja, a iako su pre 3 dana rekli da će se oglasiti saopštenjem, ono još nije dostavljeno novinarki.

Podsetimo, dvogodišnjem detetu pozlilo je u petak uveče na Vlasinskom jezeru, a očevici tvrde da su zvali lekare iz Crne Trave i Surdulice i da oni nisu izašli na teren, pa je dete prebačeno privatnim vozilom do surduličkog Doma zdravlja, gde je kasnije i preminulo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojko

    09:45 // 20. 8. 2019.

    A, šta je sve prethodilo tom periodu od "dvanest minuta"? Koliko je vremena potrošeno? Zatim, zašto u letnjoj sezoni na Vlasinskom jez. nema stalne lekarske ekipe? U komentarima ministra Lončara, vidi se uznemirenos i bes. Taj čovek nije za to mesto, sve jedno što je Vučićev. Treba ga najuriti.

  • Dejan

    22:29 // 19. 8. 2019.

    Policija po nalogu Tužilaštva, prikuplja podatke kako bi se utvrdilo da li postoji eventualna odgovornost lekara?! Da li će biti utvrđena odgovornost recimo Ministra Zdravlja? Ili da li je nekada utvrđivana odgovornost policije koja sa zakašnjenjem dođe na lice mesta neke nesreće? Odgovori su NE!

  • Срба

    19:46 // 19. 8. 2019.

    Невероватно! Наши медицински вештаци и Министарство здравља су за Нобелову награду! Била им је потребна обдукција да би закључили да се удавила- од воде на плућима (након купања у језеру).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: