Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 16. 3. 2017.

| Hronika

Vozač saniteta povređen nakon svađe sa kolegom

Autor:J. Adamović, A. StankovIzvor:Južne vesti
Došao da produži bolovanje, pa ušao u sukob sa kolegom; ilustracija; foto: arhiva JV
Došao da produži bolovanje, pa ušao u sukob sa kolegom; ilustracija; foto: arhiva JV

Nakon svađe i međusobnih provokacija između kolega, u četvrtak 9. marta oko 11:30, jedan od vozača saniteta Marijan Mitković kaže da ga je kolega odgurnuo i lakše ga povredio. U niškoj policiji potvrđuju da su imali prijavu, dok direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović kaže da je usput čuo o ovom incidentu i da je to “normalno, jer svuda ima netrpeljivosti”.

Mitković pojašnjava da se incident dogodio u četvrtak pre podne, kada je došao do Hitne pomoći da donese doznake kako bi produžio bolovanje. Tada ga je kolega, dodaje, nakon provociranja gurnuo i povredio. Sve su to, tvrdi, zabeležile i kamere.

Do drugog vozača Hitne koji je, navodno, gurnuo Mitkovića, novinari nisu uspeli da dođu, jer ni kolege, ni u Sindikatu, ni u Upravi Hitne pomoći, kako su rekli, nisu imali njegov broj telefona.

U niškoj policiji kažu da su imali prijavu o pomenutom incidentu i da je došlo do svađe između kolega. Preduzeli su sve mere iz svoje nadležnosti, dodaju, obavestili Osnovno javno tužilaštvo i kazali da je podneta prekršajna prijava protiv jednog od njih.

Iako je o incidentu obaveštena policija, direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović kaže da je “nešto čuo u brzini i da je to normalno, jer svuda ima netrpeljivosti”.

Ovaj jedan koliko ja znam je došao službeno da uzme rešenje o prestanku radnog odnosa. Moj stav je da se svi učesnici sankcionišu na neki način, a ja kako da kaznim ovog koji ne radi više. On je došao da uzme rešenje i sad ovi su mu spremili doček da ga isprate kako treba, ali ne mogu da vam kažem detalje dok ne pročitam izjave njihove, odnosno te izjave će čitati naš pravnik, disciplinska komisija - rekao je Živadinović.

Direktor kaže i da nije imao nijedan prigovor u kome se neko žalio na nekoga i da izveštaji uglavnom pokazuju da “su svi zadovoljni i da nema problema”. Ipak, on kaže da je davao savete i lično intervenisao, jer je “čuo za neke netrpeljivosti”.

Čak smo i razmeštali ljude tako da se ne sreću ovi koji ne vole da se sreću. Bilo je na oglasnoj tabli obaveštenje da se svi izjasne u cilju rasporeda za ovu godinu, ko gde hoće da radi i sa kim - objašnjava Živadinović.

Međutim, predsednik Sindikata "Nezavisnost" Zoran Golubović kaže da je lično on još ranije, zbog nekih drugih prekršaja, pisao prijave direktoru žaleći se na kolegu koji je, navodno, odgurnuo i Mitkovića, ali da do danas, prema njegovim saznanjima, disciplinska komisija o tome nije odlučivala.

14. novembra 2016. godine sam ja podneo prijavu na 4 ili 5 strana, a koliko znam još neke kolege su se zvanično žalile - priča Golubović.


Mitković kažnjen smanjenjem plate

Povređeni vozač kaže da mu je sutradan, odmah nakon incidenta, na kućnu adresu stigla kazna koju je potpisao direktor Živadinović. Novinari Južnih vesti imali su uvid u to rešenje i u njemu se navodi da je kažnjen zbog remećenja procesa rada, izazivanja nereda i tuče u radnim prostorijama i pored toga što je bio na bolovanju.

Navodi se i da je on dobio više usmenih upozorenja od strane direktora radi korektnog ponašanja prema zaposlenima, a na osnovu prijave koju je direktor dobio 7. februara i događaja koji je kulminirao 9. marta u garaži (učestvovanje u tuči).

Kažnjen sam 20 % od plate 3 meseca. Obrazloženje je incident koji se desio u garaži Hitne pomoći i zato što dosadašnja usmena obaveštenja nisu dala efekta, ali meni nije jasno na šta se to odnosi - kaže Mitković.

Mitković dodaje da mu nije jasno ni kako je on mogao da bude kriv za incident, jer je na posao došao sa povređenom nogom kako bi produžio bolovanje.

Iako je direktor potpisao ovo rešenje, on tvrdi da ne zna šta se tada dogodilo i da time treba da se bave nadležni.

Pa moguće da je to samo predlog, ali da to još nije stupilo na pravnu snagu što bi se reklo, dok ne prođe proceduru - rekao je Živadinović.

Kako kaže povređeni vozač, incident koji se dogodio pre nekoliko dana u garaži Hitne snimljen je kamerama, a snimke je preuzela policija koja mu je, tvrdi, odmah nakon toga oduzela i pištolj za koji je imao dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana

    06:20 // 21. 3. 2017.

    Sramota je da covek koji je napadnut biva i kaznjen zbog toga,a za napadaca,,ne zna ,,i sl.Mislim da direktor mora da bude principijelan i predstavnik svih radnika,sto znaci stiti i kaznjava jednako.Pitanje je da li upravo zbog takvog njegovog stava i postoji sukob izmedju radnika?Ovo je tipicno,,ubio si pogresnog coveka,,,tj. kaznio!

  • Zzmz

    20:00 // 16. 3. 2017.

    Kako se zove drugi kolega?

    alo

  • Petronije

    13:56 // 16. 3. 2017.

    "Koliko ja znam". Pa, koliko znate? Čini se, dovoljno da kažnjavate. Sve jedno, je li kažnjeni radnik odgovoran ili ne. Morate znati šta potpisujete. Sve, do zadnje tačke. Ovako, činite merak nama, koji pratimo J.V. da se bavimo vašim karakterom i umećem rukovođenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: