Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 8. 10. 2023.

| Hronika

Vranjanac među uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe koja je krijumčarila marihuanu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
12 (1)
Međunarodna akcija; foto: MUP

Šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na prelazu Vatin, uhapšeno je danas u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji.

Osumnjičeni su iz Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina.

U ovoj akciji uhapšeni su organizator OKG M. M. (1988) kao i pripadnici S. Đ. (1987), S. N. (1989), M. M. (1991), P. S. (1971) i Z. J. (1972), dok se još trojica osumnjičenih nalaze u pritvorskim jedinicama na području Srbije i Francuske - navode iz MUP-a.

Kako se sumnja, M. M. je osmislio plan da na području Srbije formira organizovanu kriminalnu grupu koja će za druge grupe, zadužene za nabavku i kupovinu opojne droge radi dalje prodaje, neovlašćeno da transportuje veću količinu droge. 01 (1) Zaplenjen novac, automobili i oružje; foto: MUP

Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove OKG, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge - navode iz MUP-a.

Tokom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. Krivičnom prijavom su obuhvaćene i dve osobe koje se nalaze u pritvoru.

Protiv M. M. biće podneta krivična prijava i za nedozvoljenu proizvodnju držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Iz Ministarstva napominju i da se nastavlja rad na prikupljanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova kriminalna grupa odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Carlos

    02:08 // 10. 10. 2023.

    Šta je tona,što bi reko precednik

  • Don Kihot

    08:28 // 9. 10. 2023.

    Možete odmah da ih pustite. Odbacite dokaze jer ih niste obavestili o kontroli policije. Šta da vam radim. :)

  • Djoka

    23:01 // 8. 10. 2023.

    Napisite koje firme,imena i prezimena.Samo sirotinju javno pokazujete kriminalce krijete

    • Aitrikter

      20:21 // 9. 10. 2023.

      Jesu kriminalci, al sitne ribe, " postari" . Oni padnu a bossovi nastavljaju posao .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: