Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 11. 4. 2019.

| Hronika

Vranjanac optužen za pretnje državnoj sekretarki MUP-a

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Biljana Popovic Ivkovic foto i.m.
Vranjanac pretnje državnoj sekretarki upućivao preko njenog službenog broja; foto: I.M.

Suđenje protiv Vranjanca koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti državne sekretarke MUP-a Srbije, nakon što joj je jula 2017. pretio telefonom, nastavljeno je danas u vranjskom Osnovnom sudu, gde je Biljana Popović Ivković dala izjavu. Suđenje je odmah nakon toga i prekinuto, jer je odbrana tražila izuzeće sudije Ljiljane Nikolić.

Iako peto ročište po redu, javnost u Vranju je tek danas upoznata sa neobičnim slučajem kada su beogradski mediji objavili da se ovom Vranjancu sudi jer je pozvao državnu sekretarku na službeni broj telefona i pretio joj.

Na početku pretresa i sam advokat optuženog Igor Zlatković bio je iznenađen zbog prisustva javnosti, tačnije inspektora policije i novinara, što do sada nije bio slučaj.

Državna sekretarka opisala je pred sudom kako joj je optuženi 41-godišnji N. S. pretio.

Pozvao me je na službeni telefon i pretio da će me ubiti, da ću umreti u najstrašnijim mukama, da će me silovati, da će me gušiti… Pitala sam ko je on, a delovalo je da zna koga zove, bila je prošla ponoć, 14. jula 2017. godine. Osećala sam se ugroženo i nebezbedno. Nikada nisam videla optuženog – rekla je Biljana Popović Ivković na današnjem ročištu.

Ona je iznela svoje viđenje da smatra da pretnje imaju veze sa poslom koji obavlja i sa Sašom Mirkovićem, estradnim menadžerom, nakon čega je advokat Zlatković zatražio da se Mirković pojavi na sudu u svojstvu svedoka, što je sudija odbila, a onda je on zatražio njeno izuzeće.

Suđenje je prekinuto, a o njenom izuzeću odlučiće predsednik Osnovnog suda Stojadin Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: