Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 8. 7. 2013.

| Hronika

Vranjski "piromani" napali policajca

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
DSC-0503.JPG

Nezavisni sindikat policije saopštio je danas da je vođa interventne policije Tomica Marković teško povređen u noći između petka i subote prilikom intervencije u pekari u centru grada.

Prema navodima predsednika Nezavisnog sindikata policije u Vranju privedeni su Miloš Cvetković zvani Banjurac (25),  Miloš Popović zvani Pakman (24) i Ognjen Stošić (20) kojima se već sudi u vranjskom Osnovnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira i učestvovanja u brojnim paljevinama. Sa njima su privedene i dve devojke, Marinković Anđela (19) i Marinković Tijana (23).

Incident se dogodio kada je  u pekari „Ema“ u centru grada došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane Danijela Novkovića (23) koji je stolicom polomio rashladnu vitrinu u objektu. 2 Pekara u kojoj se desio incident

- Policija je intervenisala po prijavi vlasnika pekare, a interventna patrola je stigla nakon prijave za manje od jednog minuta, gde je zatekla počinioca Novkovića koji je smešten u policijsko vozilo – objašnjava Marjan Petrović.

Kako je rečeno na konferenciji, uskoro  su se pojavila trojica mladića koji su pokušavali da osumnjičenog izvuku iz automobila, u čemu su im pomagale devojke. Vređali su policiju i tom prilikom policajcu Tomici Markoviću polomljen je prst. Njima je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega su privedeni istražnom sudiji koji ih je saslušavao šest sati, a zatim ih odlukom Sudskog veća pustio da se brane sa slobode.

Nezavisni sindikat policije ovu odluku Suda naziva sramnom, najavljujući da će od Ministarstva pravde tražiti njeno preispitivanje. 

- To je znak ostalim građanima da svako može da napada policiju, a da za to nema nikakve posledice. Kako će policija da zaštiti građane ako nemamo zaštitu od strane sudstva – pita Petrović.

3 Konferencija On napominje da su počinioci lica koja su u prethodnom periodu bila pritvarana  za razna krivična dela, da su višestruki povratnici u vršenju prekršaja iz oblasti Zakona o javnom  miru i redu i vršenja teških krivičnih dela.

Vranjskim policajcima danas su podršku na konferenciji za novinare pružile i kolege iz Beograda i Leskovca, a Jugoslav Milošević, predsednik Nezavisnog sindikata policije, kaže da sudstvo ne preduzima prema kriminalcima adekvatne zakonske mere i da su napadi na policiju postali učestala pojava.

- Da li je razlog strah lokalnih sudija pošto su u istoj sredini sa počiniocima, da li je u pitanju neka vrsta ucena ili pritisaka, neću da ulazim u to, ali sudstvo je totalno blago prema višestrukim povratnicima  u vršenju teških krivičnih dela - smatra Milošević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Babickovic

    14:38 // 12. 7. 2013.

    a kada u sudnici povise ton na sudiju automatski ide pritvor do 30 dana a napad na policijskog sluzbenika kao po nepisanom pravilu ide u redovnom postupku.SRAMOTAAAA

  • Miodrag Paunovic

    13:29 // 9. 7. 2013.

    država ima mafiju ili mafija ima državu???

  • zoro

    09:07 // 9. 7. 2013.

    To se desava i u Ruandi,za utehu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: